Увеличават се призивите за забрана на огнестрелните оръжие в американската

...
Увеличават се призивите за забрана на огнестрелните оръжие в американската
Коментари Харесай

Петиция настоява за забрана на истински огнестрелни оръжия в киноиндустрията в САЩ

Увеличават се апелите за възбрана на огнестрелните оръжие в американската кино промишленост, откакто предходната седмица артистът Алек Болдуин простреля съдбовно кинематографката Халина Хътчинс и рани режисьора Джоел Соуза.

Полицията към момента проверява стрелбата, станала в четвъртък по време на фотосите на кино лентата „ Ръжда “ покрай Санта Фе в щата Ню Мексико.

Инцидентът обаче провокира голям брой мнения в обществени медии и въпроси по какъв начин е допустимо да се случи такова нещо, откакто от дълго време има детайлни правила за сигурност при потреблението на оръжия при снимането на филми.

Петицията на уеб страницата change.org с гледище да бъде наложена възбрана за потреблението на същинските оръжия във филмопроизводството събра 15 000 подписа в неделя.

„ Няма опрощение за нещо сходно в XXI век “, се споделя в петицията, проведена от  Бандар Албуливи - режисьор и  другар на Халина.

„ Това не е началото на 90-те години, когато Брандън Лий е бил погубен по същия метод. Промяната би трябвало да се случи, преди да бъдат изгубени още надарени животи. “

Лий, артистът, синът на бойните изкуства легенда Брус Лий, бе погубен през 1993 година от патрон, останал в револвер след предходна сцена.

В петицията се упорства Алек Болдуин „ да употребява своето въздействие “ в промишлеността и да насърчи приемането на „ закон Халина “ за възбрана на потреблението на същински огнестрелни оръжия в киноиндустрията.

Федералната Агенцията за сигурност на Съединени американски щати обаче към този момент резервира безмълвие по въпроса и оставя решението на обособените щати, които също избират за в този момент да замълчат.

Болдуин съобщи, че сърцето му е разрушено от трагичния случай и че сътрудничи на полицейското следствие. То се концентрира върху експерт, виновен за зареждането на оръжията, и помощник-режисьор, дал револвера на Болдуин, оповестяват американски медии.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР