Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Groupe ADP е френска компания

...
Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Groupe ADP е френска компания
Коментари Харесай

Groupe ADP: Искаме да развием трафика и да направим летище София едно от най-добрите в Европа


Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Groupe ADP е френска компания и международен водач в летищния мениджмънт, която е обслужила над 281 милиона пасажери за 2018 година Имаме над 70 години опит в базата ни в Париж, само че също и в други местоположения в Европа и по света. Нашите 26 000 отдадени на работата си и добре готови чиновници имат потенциала да покрият потребностите на летища на всички континенти през нашите компании, предоставящи ритейл услуги, безмитни артикули, храна и питиета, гостолюбие, търговски услуги, сигурност, наземен надзор, дизайн и инженерство (всички подготвени да обслужат летище София).

Изпълняваме дълготраен ангажимент за стабилно развиване и поддържаме отлична връзка с локалните заинтригувани страни, обвързани с летищата – държавно управление, локални общности и сътрудници, самолетни компании.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Опитът

Groupe ADP ръководи активите и летищата в портфолиото си с дълготраен проект и като промишлен сътрудник. Това е характерен фактор, защото множеството оператори нямат активност отвън техните страни и нямат дялови участия в интернационалните интервенции, което лимитира тяхната видимост. Партнирайки си с Groupe ADP, летище София ще се причисли към тази несравнима интернационална мрежа от Сантяго в Чили до Аман в Йордания, с безупречна известност в областта на летищните интервенции и работеща за дълготрайното развиване на всички местоположения. Като 100% акционер в концесията Groupe ADP ще се отдаде изцяло, с цел да реализира триумфа на този план. Като оператор, участващ във всички посоки за добавена стойност – от дизайн до финансиране, от ритейл до полетни интервенции, Groupe ADP ще реализира обещаното в предлагането си.

Демонстрирали сме гения си в оползотворяването на индустриалния ни опит по целия свят. В актуалната ни мрежа Мавриций е припознат от Международния съвет на летищата (ACI) като най-хубавото летище в Африка (за 2016 г.), Аман – като най-хубавото летище за Близкия изток (за 2015, 2016, 2018 г.), и Скопие и Загреб, всяко в категорията си, като най-хубави летища в Европа (за 2018 г.).

Ценова и капиталова оферта

Нашата ценова и капиталова оферта отразява убеждението ни, че летище София има необикновен капацитет в посока развиване на трафика и като актив на държавната стопанска система. Затова желаеме да подобрим съответно инфраструктурата и услугите, с цел да може София да заеме справедливо място измежду европейските летища и да генерира сериозен растеж, който да способства за развиването на локалния бизнес и общественост.

Както беше оповестено при представянето на офертите на 9 май, Groupe ADP има най-хубавото финансово предложение измежду всички съперници. То демонстрира нашия ангажимент освен към цялостното и тъкмо осъществяване на задачите, заложени от Министерството на превоза, само че също и желанието ни да генерираме оптималната икономическа и обществена стойност, която може да бъде споделена сред всички заинтригувани страни – пасажери, самолетни компании, чиновници, локални общности, бизнеса и българската страна.Нашата финансова оферта ще се трансформира в доходи в границите на идващите 35 години на стойност към 5.3 милиарда евро за България.В допълнение на първата вноска от 281 милиона евро предлагаме годишна концесионна такса в размер на 42.8% от приходите, която съгласно бизнес проекта ни би трябвало да докара до междинен годишен доход от 152 милиона евро за българската страна.Това не включва всички такси, платени от концесионера, да вземем за пример при годишните резултати.В допълнение на това се ангажираме да влагаме 903 милиона евро в финансови разноски в интервала на концесията, което е повече от 1.5 пъти от условия най-малко съгласно тръжната документи.Имаме амбициозни проекти за развиването на летище София. Планираме незабавно да стартираме обновяването и разширението на Терминал 2, с цел да се приключи потреблението на непригодния по отношение на настоящите стандарти в промишлеността Терминал 1, и да увеличим оперативната успеваемост. Благодарение на това подобренията ще бъдат забележими от ден първи, с мигновено повишение на качеството за пасажерите и самолетните компании. Следваща стъпка, разчитаща на водещата позиция на Groupe ADP в летищното инженерство, ще бъде построяването на нов Терминал 3, чийто несравним дизайн ще отрази нашите упоритости да нареждаме летище София като архитектурна забележителност за района. Строителните действия ще са от директна изгода за българската стопанска система.

В допълнение, предлагането на Groupe ADP отразява нашия ангажимент да подкрепим българските управляващи в реализирането на техните упоритости за летище София. Целим да създадем същински портал, който отразява характера на София и мястото й в света и ще генерира икономическа и обществена стойност, която ще се показа измежду всички заинтригувани – пасажери, самолетни компании, чиновници, локална общественост, местни бизнеси и българското държавно управление. Нашата упоритост е да изградим интернационален бранд и да развием конкурентен хъб, който ще има положително влияние върху клиентите, сътрудниците ни и българските стопанска система и общество.

Такива резултати могат да бъдат реализирани единствено от летищен оператор, който има сериозен дълготраен интернационален опит и експертиза, а в това време е дълготраен вложител. Опитът на Groupe ADP подсигурява устойчивостта на нашия бизнес проект.

Летищни такси

Еволюцията на летищните такси постоянно е следена от националните и европейските регулации, а освен от летищния оператор. Една от основните ни цели за летище София е да развием трафика и по този начин да допринесем за отварянето на нови направления, които ще са от изгода за цяла България. Развитието на таксите ще би трябвало да се вмести в тези цели най-много като подсигури конкурентоспособността на летище София в района. Резултатите, които сме постигнали на други летища, показват опита ни в тази посока.

Groupe ADP е вложила обилни старания в определянето на подобаващия размер летищни такси, които самолетните компании и пасажерите биха приели и които не биха навредили на нарастването на трафика. Въпреки че не е изтънчено в изискванията на концесията, ние считаме, че еволюцията на таксите може да бъде ползотворна и на равнища, допустими за авиолиниите, както и да поддържа увеличението на трафика. Летищните такси са отражение на контролирания механизъм за струпване, който включва разноски и финансови вложения. Затова усъвършенстваме нашата стратегия за финансови вложения и финансов проект, защото те са в основата на летищните такси. Предложеното нарастване на летищни такси ще бъде по- стабилно, в сравнение с до момента на летище София, и ще продължи да се развива по този начин, че летището да остане конкурентно на други от същата катетгория. За да сме сигурни, че това ще се реализира, представихме уравновесен механизъм, който е в цялостна съгласуваност с всички заинтригувани страни, в това число самолетните компании и Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, за които препоръчаната система е от изгода.

В допълнение, с цел да отстрани въздействието при започване на еволюцията на летищните такси, Groupe ADP ще показа спомагателни ограничения в поддръжка на увеличението на трафика. В непрекъснат контакт сме с над 250 самолетни компании и интензивно работим с тях, с цел да промотираме София като дестинация.

Цели

Нашата основна цел е да създадем София главен портал за района и оттатък. За да реализираме това, ще развием трафика и ще подобрим мрежата от направления от летище София. Опитът на Groupe ADP в това направление е демонстриран от нашите достижения по целия свят и на най-различни летища, и по-конкретно в Централна и Източна Европа. Ще използваме обширната си мрежа и партньорствата ни с самолетните компании, с цел да промотираме София като дестинация. Ще се погрижим рационалните ни системи за стимулиране да създадат еволюцията на летищните такси допустима даже за нискотарифните компании. Освен това добре знаем по какъв начин увеличението на трафика способства за стопанската система – в Париж всяко нарастване с 1 милион пасажери води до основаването на 5000 нови работни места в региона на летищата.

За да реализираме този резултат, ще се погрижим за оптималната оперативна резистентност и успеваемост. С над 70 години опит в летищното ръководство, Groupe ADP има непостижим триумф в сигурността, сигурността и спешния мениджмънт. Например парижките ни екипи разполагат с 262 снегопочистващи машини и разрушиха върха за разледяване на над 500 самолета в рамките единствено на един ден на 5 февруари 2018 година Оперативната резистентност е част от нашата ДНК.

Освен това желаеме да подобрим качеството на услугите и прекарването на клиентите ни. Нашите специалисти и обслужващи компании ще развият комерсиалните обекти, заведенията, зоните за релакс и IT услуги. Това автоматизирано ще докара до по-високи обороти за България и задоволство за пасажерите, създавайки чудесно усещане за добре пристигнали или при изпращане към идната дестинация, когато летище София е директно за тях.

Не на последно място, желаеме да създадем летище София образец за новаторски летищни интервенции през идващите 35 години. Groupe ADP е международен водач в летищните нововъведения и сполучливото им внедряване във всяко бизнес направление в партньорство със стартъпи, профилирани в усъвършенстване на потенциала, ръководство на доходността, отбрана от безпилотни самолети, дронове и чатботи. Искаме да интегрираме летище София в този клъстер от нововъведения през идните 35 години, свързвайки се с българската IT екосистема.

Не можем да реализираме тези цели сами, по тази причина постоянно оперираме с цялостното подпомагане на всички заинтригувани страни. Като френска компания изцяло разбираме по какъв начин да поддържаме връзка с държавното управление и локалните управляващи. Като промишлен оператор знаем добре какво могат да чакат от нас самолетните компании, бизнесът, туристическият ръб или комерсиалните камари. Нашето непрекъснато внимание към корпоративната и обществената отговорност в действителност е направило Groupe ADP най-хубавата група в летищния бизнес от позиция на извънфинансовия рейтинг съгласно профилираната самостоятелна организация EthiFinance. Ние сме отдадени на устойчивото развиване и една от задачите ни е да понижим CO2 излъчванията на пътник до 65% сред 2009 и 2020 година

Пътници и комфорт

Очакваме летище София да обслужи над 20 милиона пасажери до края на концесионния интервал, което прави 2.5 пъти повече по отношение на сегашния трафик. Силно имаме вяра в вероятностите за развиване на България, на София и на летището, както и в позитивното въздействие, което тези вероятности ще имат върху трафика.

Летищният оператор играе основна роля за увеличението на трафика. Развитието на направления е в сърцевината на цялостната тактика на Groupe ADP – това е инструмент, който развива бизнеса и подсигурява растежа на оборотите, а също е метод и за понижаване на риска посредством диверсификация на клиентите и дестинациите в портфолиото.

Философията зад развиването на направления на Groupe ADP е освен от изгода за летището. Тя също подсигурява нужната съгласуваност сред райони и общини към света, както и увеличението на техния авторитет и прелест. Това е мотор на локалната стопанска система, тъй като основава работни места и притегля нов бизнес. Също по този начин е метод за поддръжка на туризма. С привличането на туристи се усилва разнообразието от консуматорски оферти и сезонността става по-гъвкава. Накратко, развиването на направления е синоним за основаването на стойност за всички заинтригувани страни на летището.

Groupe ADP има сполучлив опит с развиването на направления, демонстриран с нашите достижения по целия свят и на всевъзможен вид летища, съответно в Централна и Източна Европа – в Загреб трафикът е повишен с 43% след 2013 година, цифрите за Скопие и Тбилиси са още по-впечатляващи – растежът е надлежно с 258% и 589%. Имаме непрекъснат контакт с над 250 авиолинии и интензивно работим с тях, с цел да промотираме София като дестинация.

Groupe ADP има намерение да оперира и ръководи летище София в благозвучие с най-новите трендове и стандарти в промишлеността, основани на награждавания опит на групата. На летище София ще донесем международно равнище на обслужване, а пасажерите ще могат да пазарят, да се хранят, релаксират и любуват по метод, който ще ги кара да желаят да се връщат в София още веднъж и още веднъж.

Зона с безмитни магазини на летище " Шарл дьо Гол " в Париж

Фотограф: Groupe ADP, M.Lafontan, O.Seignette
Бъдещите първи стъпки

Groupe ADP ще сътвори дизайн и ще влага през първата година на концесията в обновяването и разширението на Терминал 2, а по-късно ще насочи тези старания към построяването на модерния нов Терминал 3, създавайки емблематичен архитектурен дизайн. Това ще разреши да подобрим прекарването на пасажерите на летище София и качеството на услугите за самолетните компании. Тези усъвършенствания на оборудванията ще разрешат допустимо най-скоро да прекратим дейната активност на Терминал 1 и да прехвърлим всички самолетни компании, които действат там. Разбираме, че подобен ход ще е посрещнат с утвърждение от всички авиопревозвачи и ще способства за повишението на качеството на услугите на летището. В допълнение, посредством затварянето на Терминал 1, който не е обвързван с метрото, и преместването на пасажерските интервенции на разширения Терминал 2 Groupe ADP ще направи метрото налично за всички пасажери. Ранното уголемение на Терминал 2 също ще ни разреши да централизираме комерсиалните обекти, било то магазини или заведения за хранене, което ще докара до повишаване равнището на летището до това на други летища под ръководството на Groupe ADP.

Groupe ADP също по този начин възнамерява да развие пистите и околната инфраструктура по отношение на най-високите индустриални стандарти в сходство с желанията и потребностите на другите пазарни сегменти.

Предимства на офертата

Ние сме европейска компания и световен водач в промишлеността. Groupe ADP ръководи сполучливо 25 летища по света и има намерение да употребява скъпия си опит за обслужването на летище София и хората, които минават отсам. Силно имаме вяра в вероятностите за развиване на България, на София и на летището както от позиция на трафика, по този начин и откъм доходи.

Фокусирани сме в основаването на най-висока и дълготрайна добавена стойност за летище София и българските заинтригувани страни. Това е нашият главен мотор.

Нашето предложение има доста мощни страни:То носи най-вече изгоди за българската страна – имаме опция да предоставим великодушна оферта с помощта на оптимизацията й от позиция на обороти, разноски, финансови разноски и финансов проект. Според нашия финансов модел нашето предложение ще донесе 5.3 милиарда евро доход за българската държава;Концесионното съглашение предлага възобновяване на ценовите съставни елементи посредством летищни такси, както на други европейски летища. Но ние оптимизирахме нашата оферта, с цел да понижим разходите;Groupe ADP се стреми да задържи всички чиновници и да работи с локалните снабдители при развиването на интервенциите си;В нашия консорциум 100% дялово присъединяване имат единствено и само летищни оператори. Това демонстрира доста мощна, дълготрайна ангажираност, защото в летищния бизнес има разнообразни типове вложители като фондове и строителни компании, които преднамерено имат по-кратки капиталови проекти и целят да изоставен бързо инвестицията, а някои оператори на летища избират да нямат дялово присъединяване, с цел да избегнат оперативни опасности по плановете.Groupe ADP има богат опит отвън Франция с помощта на интервенциите си на интернационалните летища в целия свят и заради обстоятелството, че е мажоритарен акционер на няколко интернационалните летища, в това число такива в Източна Европа (Загреб, Скопие и Охрид);Groupe ADP работи по плана за летище София от 2016 година и е доста добре осведомена с неговия статус и с историята му.Нашият промишлен план е на високо равнище експертиза и с френска ДНК. Затова желаеме освен да влагаме финансови средства, само че и да използваме пълнотата на нашия опит, с цел да реализираме развиване на трафика, нараснало качество на пътническите услуги, да внедрим нововъведения, а в същото време да обръщаме внимание на обществените и екологични аспекти, грижейки се за най-високото равнище на сигурност и сигурност.

Нашата оферта разчита на отличната ни експертиза и ще се възползва от нашето ноу-хау на световен водач в летищната промишленост, участващ на всички равнища в нея. Това, което отличава модела на Groupe ADP, е главно нашата неповторима роля на дълготраен вложител и летищен оператор, който знае по какъв начин да приложи този модел за основаване на висока добавена стойност на летище от всевъзможен размер – посрещащо 200 хиляди пасажери годишно като Ночибе в Мадагаскар или 70 милиона пасажери като " Шарл дьо Гол " в Париж.

Терминал 2F на Международно летище " Шарл дьо Гол " в Париж

Фотограф: ADP-Emile Luider-La Company Международно самопризнание

През 2018 година Groupe ADP беше припозната в класацията " Качество на летищните услуги " (Airport Service Quality) на Международния съвет на летищата, която се дефинира от гласовете на пасажери и страни и дефинира равнището на предлаганите услуги от летищата.
Три интернационалните летища, ръководени от Groupe ADP или дъщерната компания TAV Airports, се подредиха на челните позиции в класацията:
- Международното летище в Скопие, Македония, беше определено за " Най-добро европейско летище " в категорията с под 2 милиона пасажери на година;
- Международното летище " Франьо Туджман " в Загреб, Хърватия, беше определено за " Най-добро европейско летище " в категорията сред 2 и 5 милиона пасажери годишно. В миналото издание на класацията летището бе наградено в категорията " Най-подобрено летище " ;
- Международното летище " Куин Алия " в Аман, Йордания, беше определено за " Най-доброто летище в Близкия изток ", посрещащо сред 5 и 15 милиона пасажери годишно. Това е трето отличие за летището в тази категория, откакто е било отличено със същия приз през 2015 и 2016 година
През 2018 година Международната организация за карго авиация разгласи летище Лиеж в Белгия, оперирано от Groupe ADP, за " Международно товарно летище за годината ". За 2018 година летището е обработило рекордните близо 870 000 тона товар.
Интериор от новото Международно летище в Загреб

Фотограф: Josip Международна експертиза

Международната експертиза на Groupe ADP се базира на три сфери на опита:
- Летищни интервенции за летища, взети на концесия или с контракт за ръководство. Включва ежедневни интервенции и ръководство, само че също и ръководство на процеса за оптимизация, възлагане на нови инфраструктурни детайли, развиването на авиационния бизнес, търговски обекти, недвижимо имущество и така нататък Groupe ADP ръководи, непосредствено или посредством TAV Airports, мрежа от над 25 летища по целия свят, от островите Мавриций, Загреб, Сантяго в Чили, Конакри в Гвинея, до терминала Хадж в Джида, Саудитска Арабия.
- Инженерството и нововъведението посредством одит и консултантски услуги, архитектура и механически дизайн или поддръжка на възлагащия орган отпред с ADP Ingénierie. Тази дъщерна компания със 750 сполучливи плана в над 100 страни има богат опит и взе участие на всеки стадий от инфраструктурните летищни планове.
- Финансиране на планове и вложения, дялово придобиване (индивидуално или част от консорциум) в капитала на концесионни компании или непознати летища. Така групата има 46.12% от турската авиационна група TAV Airports, 45% от Nuevo Pudahel, която действа в Сантяго, Чили, и 20.8% от MZLZ, концесионер на летище Загреб в Хърватия.
Интериор от интернационалното летище " Куин Алия " в Аман, Йордания

Фотограф: Alain leDuc - AIG Международни планове
ADP Ingénierie - компания част от Groupe ADP, през 2019 година завоюва няколко нови интернационалните, както и френски задокеански планове за дизайн, изследване и техническа помощ на огромни интернационалните летища:
- Китай, за летищната територия към Хонконг и Шенжен: Проект за осъществяване на проучвателна активност върху трафика и летищния потенциал в границите на зоната за да се подкрепи развиването на интернационалното летище в Шенжен. В този район на Югоизточен Китай е съсредоточен претрупан въздушен трафик заради близостта на няколко натоварени летища.
- Тайван, интернационалното летище Taipei Taoyuan; Симулативно изследване за развиването на въздушния трафик. Летището в Тайпе е посрещнало 46.5 милиона пасажери през 2018 година
Виетнам, интернационалното летище Noi Bai: 9-месечно изследване за разширение на летището и реализация на проект за развиване до 2030 година и 2050 година Договорът е в допълнение на тези, които към този момент са извоювани от Groupe ADP в южната част на страната за дизайн на новото интернационално летище Long Tanh в Хо Ши Мин и ремонт на съществуващото летище Tan Son Nhat.
- Гърция, за интернационалното летище " Елевтериос Венизелос " в Атина: Договор за контрол и надзор на прехода към съоръжение за сигурност стандарт 3 (томографи) на системите за багаж съгласно с новите европейски стандарти.
Мексико, за военната база " Санта Лусия ": Мисия за поддръжка в подтекста на трансформацията на военната база в гражданско летище, в резултат на решението на държавното управление да спре построяването на новото летище в Мексико Сити на локация Текскоко.
- Във френските задокеански територии - на интернационалното летище " Пойнт а Питр " в Гваделупа, ще бъде изпълнена задача в поддръжка на ръководството на плана на изследването на осъществимостта и да се сформира стратегия за създаване за нова багажна зона на районен Терминал 2.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР