Увеличава се заболеваемостта от морбили в световен мащаб. От началото

...
Увеличава се заболеваемостта от морбили в световен мащаб. От началото
Коментари Харесай

СЗО: Регистрирана е най-високата заболеваемост на морбили от 2006 г. досега

Увеличава се заболеваемостта от морбили в международен мащаб. От началото на годината има 365 000 случая. Това е най-високата стойност от 2006 година до в този момент. Възможно е инфектираните да са милиони. Срещу това заболяване има ваксина, само че може да е смъртоносно или да аргументи съществени увреждания на децата, оповестиха от Световната здравна организация (СЗО), представени от БНР.

Почти три пъти са увеличени оповестените случаи на морбили за последната една година.

Според шефа на отдела за имунизация към СЗО Кейт О " Брайън има притеснителна наклонност във всички райони на света към нарастване на случаите на морбили. Изключение вършат Северна и Южна Америка, само че намаляването там е напълно малко.

" Имаме страни, където имунизирането е незадоволително, само че имаме и страни, където имунизациите покриват съвсем цялото население и все пак се намират дребни неимунизирани общности, които водят до зараза ", сподели Кейт О " Брайън.

Според организацията разпространяването на заболяването се дължи на неприятните здравни системи и заблуждаваща информация за имунизациите.

" Категорично има фамилии, общности, хора, които получава неправилна информация освен за сериозността на болестта и рисковете, само че и за ефикасността на имунизациите и сигурността им, сподели тя. Според нея подвеждащата информация е все по-голяма опасност.

В Европа случаите на морбили също са рекордно високи, а четири страни, в които болестта се смяташе за изчезнало, изгубиха този си статут. Това са Англия, Гърция, Чехия и Албания. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР