Увеличава се броят на настанените в болница пациенти в Ямболска

...
Увеличава се броят на настанените в болница пациенти в Ямболска
Коментари Харесай

Увеличават се настанените в болница с коронавирус в Ямболска област

Увеличава се броят на настанените в болница пациенти в Ямболска област. Ковид отделенията са съвсем цялостни, заболеваемостта в района продължава да пораства. 

В държавната болница сега се лекуват 79 пациенти, като от тях 8 са в интензивното поделение, заяви зам.- шефът доктор Валентин Вълчев и добави, че продължава наклонността да не се търси навременна помощ от фамилните лекари: 

" Много от пациентите се самолекуват. Това е притеснителното, организират някакво лекуване, по този начин по другарски се лекуват. Не вършат диагностика, не вършат проучвания и към този момент, когато нещата станат по трагични, тогава търсят незабавна помощ и постъпват в тежко положение в болничното заведение. "  

 В момента няма дефицит на медицински личен състав, единствено един доктор от болничното заведение е с позитивен резултат за ковид: 

  " Голяма част от персоналния състав на болничното заведение изкара Covid-19, към 200 индивида имаме, които са имунизирани. "  

 В частната болница Йоан Рилски всички 44 разкрити кревати за Ковид са заети. Заболеваемостта в региона към този момент доближава 535 на 100 000 население. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР