Увеличава се броят на изоставените автомобили в Русе. С наближаването

...
Увеличава се броят на изоставените автомобили в Русе. С наближаването
Коментари Харесай

Увеличава се броят на изоставените автомобили в Русе

Увеличава се броят на изоставените коли в Русе. С наближаването на зимата това се трансформира във все по-голям проблем, защото тези коли пречат на снегопочистването, а и заемат пространство за паркиране.

Русе

410 са изоставените коли в Русе сега съгласно данните на общината. Има обаче и други, които към момента не са открити. Служителите на локалната администрация разчитат на сигнали на жители, а и самите те ги набелязват всеки ден по улиците. Любомир Пенев не скрива, че е засегнат, защото броят на изоставените коли пораства и поради тях постоянно му е мъчно да паркира.

Любомир Пенев
„ Разбира се, че би трябвало да се обърне внимание на притежателите и по-късно общината да си поеме уговорката. Ако би трябвало, и санкции да наложат. “
Задълженията на притежателите са да съхраняват колите си в региони, които са тяхна, а не държавна или общинска благосъстоятелност. Нарушителите се уведомяват и разполагат с 3 месеца да реалокират излезлите от приложимост транспортни средства. Ако не се съблюдава тримесечният период, се издава заповед за наложително пренасяне, само че се отпускат още две седмици за непринудено осъществяване. Ако и тогава притежателят не се погрижи да измести колата си, тя ще бъде репатрирана.

Георги Игнатов – дирекция „ Екология и превоз “ в община Русе
„ Апелът ми е да бъдат съзнателни и в случай че автомобилът не дава отговор на нужните условия, дано да бъдат по този начин положителни да го предадат за разкомплектоване. Защото по този начин усложняват работата на общината по снегопочистването. “
Ако притежателите не реалокират колите си, глобите са от 300 до 500 лв. за физически лица и от 1000 до 3000 лв. за юридически лица. Глобени обаче към момента няма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР