Увеличава екипа си за разработки в перспективното направлениеСилициевата фотоника се

...
Увеличава екипа си за разработки в перспективното направлениеСилициевата фотоника се
Коментари Харесай

Intel развива ускорено силициевата фотоника

Увеличава екипа си за разработки в перспективното направление

Силициевата фотоника се трансформира в стратегическо значимо направление в активността на Intel

Intel възнамерява да вложи големи запаси в развиване на силициевата фотоника – ново, перспективно направление в активността на компанията, излиза наяве от изявление за Business Journal на ръководителя на подразделението Алексис Бьорлин.

На първо място, Intel ще усили щатния личен състав, зает с разработки в региона на силициевата фотоника. Броят на експертите в екипа ще бъде най-малкото подсилен. Паралелно с това процесорният колос от Санта Клара, Калифорния, ще притегли в редиците си мениджъри и стратези, които имат построени постоянни връзки с огромни клиенти в бранша.

Intel чака да усили приходите си от артикули със силициева фотоника с към 35% към 2023 година. Предаването на данни по оптични линии не е единственото приложение на технологията. В автомобилния сегмент, да вземем за пример, оптичните сензори (т.нар. „ лидари ”) ще стават все по-търсени за сканиране на пространството към колите с самостоятелно ръководство.
още по тематиката
Високите скорости за предаване на данни ще стават все по-актуални с прехода към безжични мрежи от пето потомство (5G). Ето за какво Intel счита силициева фотоника за едно от най-важните стратегически посоки в активността си.

При нужда, Intel има подготвеност да погълне дребни разработчици в тази област. Някои специалисти даже смятат, че с увеличение на вложенията в силициева фотоника, на поста основен изпълнителен шеф на Intel може да бъде привлечена Даян Брайънт, която в ролята си на вицепрезидент на компанията настояваше за бързо внедряване на сходни технологии за предаване на информация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР