Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна от състав

...
Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна от състав
Коментари Харесай

Оставиха в ареста наркодилъра Стрелеца и негови съучастници

Уважено е настояването на Окръжната прокуратура във Варна от състав на Варненския областен съд да бъдат взети ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на 40-годишния Мартин Е., 21-годишния му наследник, който също се споделя Мартин, и 40-годишния Светослав П. Тримата са били привлечени като обвинени по досъдебно произвеждане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции в съучастничество – закононарушение по член 354а, алинея 1, по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Престъпната активност на триото е била открита по време на извършена профилирана интервенция на ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна против разпространяването на опиати в морския град. При нея са били арестувани 11 души, измежду които и 3 дами.

След преценка на събраните по делото доказателства тримата дейни участници в наркоразпространението в морския град, които са известни с прякорите Стрелеца и Фантата, са били арестувани от прокуратурата за период до 72 часа.

По време на профилираната полицейска интервенция били претърсени пет жилища и коли, които обвинените употребявали. На три адреса и в един автомобил са открити и конфискувани близо 300 грама кокаин, 142 грама амфетамини и малко над 50 грама марихуана. В обвинените лица са открити и над 4000 лв. и 1000 евро, 17 мобилни телефона и електронни везни.

Мартин Стрелеца е бил изправен пред съда като участник в проведена незаконна група за осъществяване на разнообразни закононарушения в огромния развой през 2009 година, когато Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съд 24 лица. 19 от тях подписаха съглашения с прокуратурата, които са били утвърдени от съда. Един от тях е бил и Мартин Е. Той признал виновността си за присъединяване в проведената незаконна група и приел наказване 3 години отнемане от независимост с 5-годишен изпитателен период. Илка Катрева специалист „ Връзки с обществеността “ в Апелативна прокуратура – Варна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР