Уважението към родителите е една от Десетте Божи заповеди. Всеки

...
Уважението към родителите е една от Десетте Божи заповеди. Всеки
Коментари Харесай

Една отхвърлена от сина си майка проплака: „Прости ми, синко, че направих това“

Уважението към родителите е една от Десетте Божи заповеди. Всеки човек би трябвало да уважава хората, които са го довели на този свят. За страдание обаче, не всички хора схващат това.
В обществените мрежи се популяризира сърцераздирателната история на една майка, която е била отхвърлена от своя наследник.
Майката на това момче е била единствено с едно око. Когато тя го е навестила в учебната стая, неговите съученици са почнали да го засипват с насмешки поради метода, по който е изглеждала майка му.
Момчето е почувствало мощен позор и даже злост към личната си майка. То изпитало усеща, които нито едно дете не би трябвало да изпита към майка си – желало тя да изчезне.

Казало й в очите, че желае да почине!
Бедната женица не дало отговор нищо на детето си, единствено го гледала. Момчето говорило и говорило на майка си, без да намерения нито за момент за нейните усеща.
След време момчето станало мъж и съумяло в живота ти. Мъжът отпътувал, купил си къща, основал семейство. Бил горделив от себе си и благополучен от живота. Един ден майка му отишла да го посети. Външният й тип обаче уплашил нейните внуци – децата на нейното дете. Тогава тя ги видяла за първи път. Мъжът още веднъж нагрубил майка си, питайки я по какъв начин смее да идва на прага му и да плаши децата му. Изгонил я най-безцеремонно.
“Сигурно съм сбъркала къщата, простете ”, споделила бедната бабичка и си тръгнала.

Скоро по-късно мъжът получил писмо, че е поканен на годишнина от довеждане докрай на учебно заведение. Отишъл в родния си град. Поискал да отиде и до родния си дом. Местните хора обаче му споделили, че майка му е умряла и към този момент не е измежду живите. Предали му писмо, която майка му написала за него.
В него починалата към този момент жена се извинява, че пристигнала на прага на дома му и изплашила децата му. Казала, че непрекъснато мисли за него и е горда от триумфите му. Тогава тя разкрива и истината, заради която е с едно око. Като дребен мъжът претърпял случай и изгубил окото си. Неговата родна майка жертвала едно от нейните очи и го дала на детето си. Но го направила с наслада и горделивост ”.
Така мъжът схванал, че преди време майка му направила огромна всеотдайност за него. Саможертва, която единствено една майка може да направи.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР