Уважени са исканията на Окръжната прокуратура в Добрич и с

...
Уважени са исканията на Окръжната прокуратура в Добрич и с
Коментари Харесай

Убийците на Диян продали златото му в бижутерски магазин във Варна, взели над 3 000 лв.

 Уважени са настояванията на Окръжната прокуратура в Добрич и с избрания на Добричкия областен съд 19-годишният Шенер Р. и съучастникът му в грабежа, съпроводен с убийството на 41-годишния Диян Д., са с мярка за неотклонение " Задържане под стража “.

Както осведоми пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, новото, по-тежко обвиняване / по член 199, алинея 2, т. 2, по отношение на член 198, алинея 1 от НК/ е било повдигнато още през вчерашния ден. Наказанието за обир, съпроводен с ликвидиране, осъществено в съучастничество, се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Първоначално двамата младежи бяха упрекнати в съзнателно ликвидиране по член 115 от Наказателен кодекс.

След убийството на Диян, който бил разгласен за търсене от околните си на 12 септември тази година, двамата обвинени лишили златните му украшения. Тежък златен ланец и няколко гривни с почти тегло към 90 грама са отнесли със себе си Шенер и Румен, откакто изоставили тялото на Диян в землището на село Котленци. Златото било предадено в бижутерски магазин във Варна. За него били получени над 3000 лв., като една част от тях Шенер дал на Румен.

Определенията на Добричкия областен съд, с които са взети най-тежките ограничения за процесуална насила на двамата обвинени – задържане под стража, подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР