Уважаваме решението на ЦИК, но това не означава, че се

...
Уважаваме решението на ЦИК, но това не означава, че се
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! ГЕРБ със сензационен брифинг: ЦИК да си преразгледа решението и да вземе мерки

„ Уважаваме решението на ЦИК, само че това не значи, че се съгласяваме с него. Самото решение да се означават в протоколите общия резултат от преброяването на хартията и машините не намира поддръжка. Както има разделно преброяване на хартиени бюлетини и такива от машините, същото би трябвало да има обособени колони ”,
Това е позицията на ГЕРБ, която някогашният зам.-шеф на 48-ото Народно събрание Росен Желязков и ексшефът на правната комисия Радомир Чолаков показаха в централата на партията.
Изявлението им идва откакто в понеделник ЦИК реши гласовете от хартиените бюлетини и машинния избор да бъдат записвани дружно в изборните протоколи.
Според Желязков разделянето ще даде отговор на доста въпроси като да вземем за пример какъв брой са избрали да гласоподават на хартия или с машина.
„ Въпроси, които имат значение за бъдещи решения. Ние не одобряваме упреците, които се насочат, че ГЕРБ/ Съюз на демократичните сили има отношение към вземането на решението. Ще настояваме в компетенциите на ЦИК да преразгледа това свое решение и още по-малко имаме касателство към този въпрос ”, разясни Желязков.
Радомир Чолаков добави, че не намират решението за удачно, макар недоволствата на членове на СИК за комплицирания протокол
„ Настояваме ЦИК да предприеме всички за транспарантни избори, във всички секции ще има видеонаблюдение, ще има и покровители. Искаме колкото може повече хора да са уверени в честността на вота. За страдание някой политически сили още от в този момент стартират да основават напрежение, с цел да могат вероятно след това да оспорват резултата, топва е неприлично. ЦИК да вземе ограничения ”, сподели в умозаключение Чолаков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР