Уважавам правото на всеки министър да избира екипа си и

...
Уважавам правото на всеки министър да избира екипа си и
Коментари Харесай

Уволненият шеф на Кинтекс: Привличаме ресурс и интереси

Уважавам правото на всеки министър да избира екипа си и хората, с които желае да работи. Категорично се опълчвам обаче на опита да бъда дискредитиран и да бъдат внушени несъществуващи аргументи за моето освобождение. Това се показва в позиция до медиите изпратена от изпълнителния шеф на държавното оръжейно дружество " Кинтекс " Александър Михайлов.

Припомняме, че през днешния ден от пресцентъра на МИ бе обявено, че Корнелия Нинова е подписала заповед за освобождение на Михайлов от поста изпълнителен шеф.
 Корнелия Нинова сменя управлението на
Корнелия Нинова сменя управлението на " Кинтекс "

Имало спор на ползи и нарушавания

В позицията си Михайлов изяснява, че незабавно след встъпването в служба на новия министър й е възложен отчет за настоящото положение на сдружението.

Той напомня, че е дълготраен чиновник на " Кинтекст " ЕАД, като е заемал редица позиции преди да бъде назначен за изпълнителен шеф през 2017 година Освободен е без претекстове в края на 2018 г и възобновен на позицията от служебното държавно управление. Тогава е заварил неизгодни контракти и разходване на средства със съмнителна успеваемост.

По думите на Михайлов, в случай че е имало каквито и да е подозрения към него при инспекцията на службите е било невероятно да получи достъп до класифицирана информация, какъвто е наложителен за заемането на сходен пост.

Само месец след повторното му назначение за изпълнителен шеф е подписан контракт за над 9 млн. лева за индийския пазар. След няколко месеца договаряния се стига до постигането на нов контракт - за над 40 млн. евро, който е от последните дни.

" Кинтекс " стартира да притегля все по-голям финансов запас, само че очевидно всичко това притегля внимание и усили апетитите за неговото ръководство ", акцентира Александър Михайлов.

Само за 8 месеца под негово ръководство е съумял да реализира облага от над 29 млн. лева - безспорен връх за последните 10 години за " Кинтекс ".

Той изцяло отхвърля тиражираното по медии със подозрителен генезис, че е в спор на ползи. На негово име преди годни е била записана компания, която в никакъв случай не е осъществила активност и която е съответно заявена във всичките му заявления пред КПКОНПИ, включително и в отчетите му до министъра.

Също по този начин отхвърля и тиражираното по медии, че от контракт със сръбска компания от 2017 - 2018 година " Кинтекст " е бил на загуба. Истината е, че от контракта е генерирана спомагателна облага за над 1 млн. евро.

" Призовавам да се разгласява отчетът, с цел да се запознае обществеността с него. В противоположен случай се хвърля единствено медийна димка - оповестява се, че той е даден на прокуратурата, а когато окончателните резултати излязат, те към този момент няма да са забавни за никого ", показва още Александър Михайлов.

Вече някогашният изпълнителен шеф показва, че за последните три месеца е написал четири поредни отчета до министъра на стопанската система и промишлеността и макар експлицитната си молба за среща, такава не е била извършена.

Михайлов смята, че точно икономическите ползи са аргументи за неговото освобождение и показва, че това даже е било обяснено в предоставените документи до принципала в лицето на Министерството на стопанската система и промишлеността.
 Търкания в обединението поради ВМЗ Сопот?
Търкания в обединението поради ВМЗ Сопот?

Втори удар на Нинова към назначения на Кирил Петков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР