Уважаеми сънародници, „Та нима не виждаме, че пред очите на

...
Уважаеми сънародници, „Та нима не виждаме, че пред очите на
Коментари Харесай

ЕК трябва да знае, че институциите ни са напълно зависими от мафията и олигархията. Включително и за далаверата с българско гражданство. Наближава ли АРЕСТ за КАРАКАЧАНОВ?

Уважаеми сънародници,

„ Та белким не виждаме, че пред очите на всички ни обществото ни се разпада, майка България си отива.” – Под това заглавие на 14.10.2016 година споделихме паниката си в просторен материал, цялостен с съответни обстоятелства, числа и имена. Вследствие огромния интерес бяхме помолени да оформим въпросния материал в брошура/книжка, която връчихме на всеки член на Висш съдебен съвет, на всички държавни ръководители, както и над 40 водещи публицисти. Ще се убедите, че проведената престъпност, корупцията е на най-високо равнище в страната ни – господата са обсебили институциите и пресата, и показват своята власт. На назад във времето останаха истината и обстоятелствата. На процедура обществото ни загуби борбата с морала.

Поводът, с цел да се върнем към обстоятелствата, е неотдавнашната констатация на френския в. „ Нувел обсерватьор “, че Вътрешна македонска революционна организация е забъркана в престъпна търговия с български паспорти, още веднъж става въпрос за престъпно заграбване на стотици милиони левове. Още по-стряскащи са констатациите на английския „ Телеграф”, разказани съответно по-долу.

Ние се причисляваме към предлагането на Велизар Енчев, да сигнализираме Европейска комисия, защото освен по този въпрос, а и за всички корупционни практики, те би трябвало да са наясно, че нашите институции са изцяло подвластни от олигархията-мафията.

Представяме Ви част от въпросния ни просторен материал, третиращ тъкмо този проблем, който с съответни обстоятелства дава ясна визия за убийствената корупция при приемане на българско поданство:

„ Сигурни сме, че запознавайки се с обстоятелствата, и Вие като нас, ще се почувствате омерзени, че сме част от едно такова общество. Няма за какво да се учудваме, че страната ни доближи това нежелано положение, откакто и признакът на нацията ни, каквото е Президентството, беше обърнато по време на двата мандата на Първанов-Марин в комерсиално сдружение и генерираше престъпност. Пренебрегваха се националните ни ползи пред персоналните.

Съдете сами! Помогнахме на 5 фамилии с дребни деца бесарабски българи, излъгани и изоставени в безлюдно добруджанско село Твърдица, без учебно заведение. Поехме ги, настанихме ги във Варна, осигурихме им работа, децата потеглиха на учебно заведение. Съдействайки им пред нашите органи, освен на тях, а след това и на десетки техни сънародници за сдобиване с българско поданство, се срещнахме с небивала по размери корупция . Всеки дръзнал да се върне към изконните земи на предците си е унижаван, изнудван и рекетиран с големи, непостижими за тях суми. Дори когато им дадохме последните си 100 лева да отидат до София и създадат информация по кое време ще получат българско поданство, дежурният служител на реда им е взел 50 лева единствено, с цел да ги пусне във ведомството и това стана процедура. Многократно с съответни обстоятелства сме алармирали документално президента Първанов. Изпращали сме пострадали при Председателя на „ ДАНС”, Петко Сертов като сме осигурявали въпросната, желана от рекетьорите сума, с цел да се наблюдава в кого ще отидат тези средства. Не се предприе нищо съответно, само че пък пострадалите незабавно бяха удостоени с българско поданство, видно от писмото-отговор по поставения от нас проблем, подписано от Петко Сертов, с дата 10.03.2009 година

На 01.-03.11.2008 година в град Варна в ДКС се състоя първият Велик събор на българите по света. Присъстваха представители на четири милиона наши сънародници, живеещи в 33 страни. На събора стана ясно, че сходни конгреси са традиция за прилежащите на нас страни, по тази причина те имаха мощни лобита в света.

И в коридорите и от трибуната на събора най-често обсъжданата тематика беше точно тази: изнудването и рекетирането на искащите да получат българско поданство. Цитираха се съответни числа.

На извършената Втора сесия през м. октомври 2009 год. от десетината точки, определящи проблемите, които срешат нашите сънародници, първата точка още веднъж третираше най-сериозния проблем – продължаващата корупция при придобиването на българско поданство. Това са обстоятелства и данни, протоколирани на публични конгреси. Делегатите на събора, някои, от които пропътували по 10-11 хиляди км чакаха да бъдат удостоени с наличието на президента. Това тормози уредниците. В диалог със съветници на президента са получили отговор, че той нямал място на такова „ националистическо” сборище.

А истината беше друга – с наличието си президентът рискуваше да изпадне в нежелана обстановка първо да слуша срамните обстоятелства, а по-късно да даде и логичен отговор за какво хилядите хора, които желаят да се върнат към корена си са подложени на оскърбление и рекетиране от държавните служители. В следващото си писмо до нашия президент-историк, го срещаме, че в следосвобожденска България, точно външните българи са дали подтик на държавността. Петима от тях са били сполучливи министър-председатели, а Александър Малинов е управлявал 5 държавни управления. Оглавявали са Народното събрание, единствения университет, доста от тях са били народни представители, генерали и други Страната ни се нуждае още веднъж да приобщи елита на нацията ни, разпилян по целия свят. Как по този начин ще заклеймяваш като върли националисти акад. Проф. Петър Константинов, Акад. Проф. Григор Велев, Акад. Проф. Цветомир Воденичаров, Акад. проф. Александър Чирков, Акад. проф. Христо Матанов., проф. Георги Бакалов и други Приведохме образци с съответни числа на нашия президент, по какъв начин умно, по държавнически взеха решение демографския си проблем страните като Гърция, Германия, Израел и други, давайки на милиони свои сънародници условия за живот в същинските им родини.

Но в тази ситуация още веднъж става въпрос за доста пари.

Престъпният необут Куевич си купи българското поданство за 50 000 лева Разследващи публицисти от 168 часа рапортуват на вицепрезидента Попова, че за престояване от един месец в страната ни 10 спортисти са си купили българското поданство за суми от 110 до 150 хиляди евро и незабавно са се менажирали в европейски тимове . Британският вестник „ Телеграф” внедрява и разкрива незаконна скица в страната ни, че против 180 000 евро с два дни престои, претендентът се снабдява с българско поданство. Вицепрезидентът Попова отхвърля българско поданство на трима руснаци, които са внесли подаяние за страната от по 100 000 $. Виждате какви са сумите, плащани от претендентите с небългарски генезис.

При тези условия още първата година на влизането ни в Европейски Съюз, господата удостоиха с българско поданство 3 200 индивида от небългарски генезис, не е мъчно да се направи сметка, изключително при горе-посочените големи, съответни суми при сдобиването с българско поданство, че в случай че заложим, въпреки и единствено 20 хиляди евро на човек, се получава над 150 млн. лева И до момента в който нашите небогати сънародници от Молдова, Украйна и Македония чакаха по 6-7 години, то тези господа се снабдиха за по-малко от 6 месеца.

При помилванията господата бяха още по-безскрупулни. Според справката по време на двата си мандата са помилвани 529 пандизчията. От тях 232 случая са на наказани за ликвидиране като доста от тях са по-особено нечовечен метод. Помилвани са и 49 души, макар стимулирания отвод на комисията по помилванията в президентството. (Народното умотворение не пропусна да заключи и в съответния случай: „ Завоювах си свободата, само че си изгубих жилището.”)

Тази срамна незаконна скица беше прекъсната след встъпването на новия президентски екип. С българско поданство се снабдиха безпроблемно 5 пъти повече наши сънародници. По изключение стават жители от небългарски генезис хора с потвърден разбъркан брак и други Според справката до 03.2015 година вицепрезидентът Попова е помилвала единствено 15 индивида.

За едно непозволено опрощение президентът на Босна и Херцеговина беше свален от поста си и даден на съд.

След едно от многото ни телевизионни участия на тематика казуса за българското поданство и помилванията ни се обадиха чиновници от ДАНС, които са работили в тази тенденция. Предоставихме им всички доказателствени материали. Не след дълго бяха задържани шефът на дирекция „ Миграция”, Главният секретар на Държавна организация за българите в чужбина. Въпросът беше импортиран за разглеждане в Комисията по корупцията към Народното събрание с ръководител Яне Янев. Интерес демонстрираха и получиха копие от доказателствените материали и публицисти от 168 часа, Вероника Лазарова, както и госпожа Диляна Гайтанджиева. Люба Кулезич в границите на един ден пет пъти беседва с нас по какъв начин ще направи притежание за беззаконието и корупцията в Президентството. След което всички, в това число и Яне Янев, затвориха телефоните. В телевизионно предаване с водеща Кристина Патрашкова, споделихме паниката си с съответни обстоятелства за ширещата се корупция в Президентството, само че защото не беше непосредствено, след това беше изрязано! След което Комисията по корупцията се оглави от народния представител Юлияна Колева, която пък по случайност беше издигната за член на Висш съдебен съвет. И по този начин по прочут сюжет се наложи цялостна цензура върху пресата, раздадоха се постове, други се купиха, и всичко беше потулено-заметено.

Корупцията в Президентството не свършваше дотук. От президентския екип посредством Ахмед Доган беше внедрен за оглавяващ Агенцията по приватизация на военните парцели полк. Иван Гавраилов, в случай че се запознаете с съответните, изнесени от нас случаи, ще се убедите по какъв начин той се е разпоредил като с бащинията си и е продал военни парцели за милиарди левове на стойност от 10 до 20-пъти, че и повече под пазарната цена. Многократно сме алармирали институциите, в това число и президента, главнокомандващия въоръжените сили, отправили сме питания посредством депутати в Народното събрание – още веднъж глас в пустиня.”

Игнат Раденков
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР