"Уважаеми сънародници, на светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства

...
"Уважаеми сънародници, на светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства
Коментари Харесай

Радев: Независимата държава не може да съществува без силна и боеспособна армия

"Уважаеми сънародници, на светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства своята благодарност към Българската войска. Припомняме си славата на българското оръжие и скланяме глави пред починалите за нашата независимост и самостоятелност ". Така стартира поздравлението на президента Румен Радев по случай 6 май - Денят на храбростта и празникът на Българската войска.

"Политиците постоянно оставаме длъжници на българските военнослужещи. Обществото ни обаче постоянно е отмервало всекиму заслуженото. Ето за какво Денят на Българската войска е измежду най-старите и обичани празници в националния ни календар ", продължава приветствието.

"Въпреки провокациите, пред които всекидневно се изправят, нашите мъже и дами в униформа не престават поредно и отговорно да извършват своите задания. Българските военнослужещи освен пазят границите на Отечеството, със своя професионализъм и безрезервност те пазят достойнството на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас.

Българският боец неведнъж е доказвал качествата си и в дни на тествания постоянно е бил надеждна опора на държавността ни. Събитията от последните месеци демонстрират, че ефикасната защита е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската войска е все по-наложителна и без конкуренция. Историята ни учи, че самостоятелна страна не може да съществува без мощна и боеспособна войска ", продължава президентът.

"Нека Свети Георги Победоносец дава сили на българските воини и закриля България! Честит празник! ", приключва президентът Румен Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР