Уважаеми казанлъчани, уважаеми преподаватели и културни дейци, ученици, студенти, родители,На

...
Уважаеми казанлъчани, уважаеми преподаватели и културни дейци, ученици, студенти, родители,На
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък: Честит 24 май!

Уважаеми казанлъчани, уважаеми преподаватели и културни дейци, възпитаници, студенти, родители,

На 24 май всички се гордеем като нацията, дала неповторимата книжовност на целия славянски свят. Тази значима роля на нашите предшественици носи и огромна отговорност към нас – да пазим словото. Живеем в бързо време, като че ли ускорено. В него се преплитат големи осведомителни потоци. Изисква се повече изпитание да достигнем до достоверната истина. Живеем в осведомителното време на обществените мрежи, само че това значи да сме бдителни къде насочваме вниманието си и да почитаме миговете на покой.

А всичко стартира от думата. С избора на думите, които използваме ние даваме мощ на речта, а след това и на делата си. Ако желаеме да сме част от света, в който мечтаем да живеем би трябвало да сме грижовни към думите, които изричаме. Ако в тях вложим положително, деликатност и човечност, то тези качества ще пребъдат. Ако се поддадем на думите на обидата – те ще ни потискат, гнетят, натъжават…

Затова в Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура, просвета и на славянската словесност желая да приканя децата и младежите на Казанлък да са жадни и неуморни за познания и да щадят силата на думите. Уважаеми родители, учете децата си на положителни маниери и метод на изложение! Уважаеми учители, партнирайте на децата да преоткриват хубостта и благосъстоянието на нашия език! Културни дейци, правете ни богати и горди на познания за културно-историческото ни завещание!

Заедно можем да пресъздадем живота, който желаеме да живеем – кротичък, несметен и благоденствен!

Честит празник!

С почитание,

ГАЛИНА СТОЯНОВА

Кмет на Община Казанлък
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР