Уважаеми господин министър Атанасов!!!С интерес изгледах вашето второ клипче. Второ

...
Уважаеми господин министър Атанасов!!!С интерес изгледах вашето второ клипче. Второ
Коментари Харесай

Венци Мицов: Господин Атанасов, мерси, но аз такава култура не ям - между два кьорфишека едно парче салам!

Уважаеми господин министър Атанасов!!!

С интерес изгледах вашето второ клипче. Второ за вас и четвърто въобще откогато сте министър. Два пъти ходихте в една и съща телевизия, един път пуснахте клипче за рождения си ден и един път през днешния ден ни се скарахте, че не сме се интересували от просвета.

И това е по този начин! Ние не сме се интересували грам от просвета.

Например не се интересувахме за какво, откакто вашите съпартийци си стиснаха ръце на кръглата маса, че на културата и е нужно финансиране в размер на 1 % от Брутният вътрешен продукт, това ръкостиркане не влезе в програмата на обединението ви.

Също по този начин не се интересувахме кой “изпусна” стенограмите на НФК в медийното пространство, с цел да може НФК да се окаже внезапно с “правилните” хора вътре.

Също по този начин по никакъв начин, но по никакъв начин не се интересувахме за какво цялата ви администрация за към месец във властта стартира да се държи в жанр ранния Бойко Борисов и да размахва пръст “защо не пишете за това, за какво не пишете за това, МНОГО ИСКАТЕ ДА съдебна експертиза ПРОВАЛИМЕ, АМИ НИЕ НЯМА ДА съдебна експертиза ПРОВАЛИМЕ”.

Също по този начин не се интересувахме за какво изборът на шефове е безпорядък, за какво се канят да слеят, още веднъж вашите сътрудници, всички висши учебни заведения по изкуствата, а вие си мълчите, като че ли не сте съществени ползватели на продукцията на същите тези учебни заведения.

Също по този начин по никакъв начин, но по никакъв начин не се интересуваме за какво още веднъж си вършиме работни групички с едни 4 Неправителствени организации - та вътре, като ни обяснявате, по какъв начин това ще бъдат новите правила, демократични и луксозни. Да ви кажа ли какво ще стане? Или вие си го знаете? Че едни няколко Неправителствени организации - та, които добруваха от времето на ГЕРБ ще добруват отново. Знаете го, нали, няма потребност да ви го споделям?

Господин министър Атанасов. Клипчето ви беше смешно. Аз персонално доста се смях. Но да ми махате пръст и да ми обяснявате, че не съм се интересувал от културата - извинявайте, но това към този момент е безочливост!

Знаете ли от кой момент дублирам - и аз и мои сътрудници - че неглижирането на специалностите в изкуството докара до там, щото предходната година софийското музикално учебно заведение изкара единствено един цигулар?

Знаете ли от кой момент - аз и още няколко идиота като мен - приказваме, че културата има потребност от своята същинска тактика.

От визия.

Че културата не е 7 плана, написани съвършено, които да прибират по 500 - 600 бона на година. А че културата е част от националната сигурност на страната ни?

С какво се хвалите, господин Атанасов?

С парите от проекта за развиване?

Който проект докара до това да натиснете НФК да се смени? И който проект някои страни от дълго време към този момент похарчиха?

За това ли да съм ви признателен? Слагам бас, че нямате концепция какво написа вътре, в частта за просвета.

За арогантността на администрацията ви ли да благодаря?

За неналичието на вероятност ли?

Или за това, че не сте Банов и че би трябвало да целувам земята от наслада, че един, явно безусловно некадърен министър се сменя с различен, който евентуално се затруднява да каже на кой адрес се намира неговото министерство?

Господин Атанасов, благодаря. Благодаря, само че аз такава, бабо, просвета не хапвам - сред два кьорфишека едно парче салам…

Не знам какво тъкмо казвате с това видео. Че сте снимал другото, с цел да привлечете вниманието на тъпия народ, в случай че съм схванал вярно.

Е, умерено, скоро никой няма да помни вашето видео. А след няколко години, както сте я подкарали към този момент следващо ръководство на МК и културата никой няма да помни…

Знаете ли, има един човек от вашите близки Неправителствени организации - та, който когато спечелихте изборите, написа, че в България има прекалено много оркестри, опери и театри. И че това би трябвало да се промени.

Спокойно.

Скоро този проблем ще се реши самичък.

Както споделяше другаря Сталин - “Нет человек - нет проблем”.

И както би допълнил създателят на тоя предълъг пост във фейсбук - “Нет цигулар - нет държавен оркестър”.

И вся власт в ръцете на няколко огромни Неправителствени организации играчи. Екстра…

С това ви оставям, господин министър.

Знам, че сте доста ангажиран човек. Толкова ангажиран, че съвсем не сме ви виждали в общественото пространство.

Ваш Венци Мицов - доктор по музика, учител на студенти, които би трябвало някак да стимулира, че да не си заловен багажа и да отидат в Германия да шпакловат и лепят плочки…

Венци Мицов
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР