Утвърденият от Сената нов посланик на САЩ в България Кенет

...
Утвърденият от Сената нов посланик на САЩ в България Кенет
Коментари Харесай

Новият посланик на САЩ у нас Кенет Мъртън пристигна в България

Утвърденият от Сената нов дипломат на Съединени американски щати в България Кенет Мъртън дойде в България през днешния ден и се срещна със чиновниците на посолството, оповестиха от дипломатическата задача на Съединени американски щати в България във Facebook, съобщи Българска телеграфна агенция.

Щастливи сме да го представим на своите другари и съдружници в прелестната България, написаха от посолството. 



Президентът Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов дипломат на Съединени американски щати в България през юни 2022 година на мястото на Херо Мустафа, чиито мандат изтече тази пролет.

Кенет Мъртън, роден през 1961 година, е член на Висшата дипломатическа работа с сан " кариерен министър ". От 12 октомври 2021 година до 11 април 2022 година е краткотрайно изпълняващ длъжността шарже д'афер на посолството на Съединени американски щати в Хаити, сочи информация на отдел „ Справочна “ на Българска телеграфна агенция. 

Преди това е бил основен заместник-помощник секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо, а по-късно заема същия пост в Бюрото за световно ръководство на гениите. Освен това Мъртън е бил дипломат в Хърватия (2012-2015 г.), в Хаити (2009-2012 г.) и заместител изпълнителен секретар на Държавния департамент. 

Мъртън получава бакалавърска степен от Университета „ Маями “ в Оксфорд, щата Охайо, а по-късно приключва магистратура в Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия. 

Носител е на голям брой награди, в това число Голям почетен кръст, присъден от държавното управление на Хаити за поддръжката му след земетресението през 2010 година.

Мъртън владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР