Нападки, обиди, ругатни, дори насилие вървят ръка за ръка с

...
Нападки, обиди, ругатни, дори насилие вървят ръка за ръка с
Коментари Харесай

Враждата между Кендрик Ламар и Дрейк: Колко далеч ще стигнат рапърите?

Нападки, обиди, хули, даже принуждение вървят ръка за ръка с хип-хопа от много години и като че ли са се трансформирали в неизменима част от тази просвета. След известно мъртвило, следващият епизод към този момент е реалност и съществени настоящи лица са Дрейк и Кендрик Ламар - две от най-големите звезди на тази музика в последните години. 

Rapper Coolee Bravo says Drake paid him $150K for information on Kendrick Lamar's wife Whitney Alford in new interview.

Says he fed him false information.
— Peter Dredd (@PeterDredd)
Вражда, за която се твърди, че тлее от много време, към този момент е открита и съгласно наблюдаващи не се вижда краят ѝ. В последните седмици " играта " сред канадеца Дрейк и американца Ламар загрубя, въпреки и към този момент главно на думи - в нови песни рапърите си оправят взаимни обвинявания. Започнаха с обиди, само че бързо минаха към обвинявания за съществени престъпления като домашно принуждение и педофилия. И двамата реализатори изрично отхвърлят да са престъпвали разпоредбите, означават международните медии.

Словесните им войни в предишното се въртяха към съперничеството кой е по-голямата звезда, само че този път двамата реализатори отидоха много по-далеч в текстовете на песните, отбелязва Агенция Франс Прес.

Сегашният епизод от враждата разпали Кендрик Ламар още през март с песента си Like That, в която вземат участие също рапърът Фючър и продуцентът Метро Бумин. Сингълът е неговата реакция на First Person Shooter на Дрейк и Джей Коул, включен в  албума на канадеца For All the Dogs, появил се през октомври м.г. В него Коул дефинира себе си, Дрейк и Ламар като " тримата огромни " в актуалния рап. Ламар обаче не приема това и твърди, че " единствено аз " съм най-голямата звезда, както се споделя в Like That. 

Дрейк и Ламар са измежду най-успешните музиканти в света. Канадецът, който е на 37 години, е притежател на пет награди " Грами " и 29 оценки на " Билборд ". Той е най-стриймваният реализатор от мъжки пол в платформата " Спотифай " за всички времена. През 2023 година се изравни с Майкъл Джексън като солов реализатор от мъжки пол с най-вече песни - 13, стигнали до номер едно в класацията на " Билборд " за сингли, отбелязва изданието.

Amid beef with, mansion visited by another intruder for the third time in a week
— Distinct Post. (@DistinctPost)
Кендрик Ламар е на 36 години и е от Комптън, щата Калифорния. Спечелил е 17 наградата " Грами " и е единственият музикант отвън класическите и джаз жанрове, който е почетен с " Пулицър "   през 2018 година за продукцията си DAMN.

В началото на кариерите си - към първата половина на този век, двамата работят дружно и имат взаимни планове, въпреки че стилът им е друг. Дрейк залага повече на звучене, което всеобщата аудитория харесва, а музиката на Кендрик Ламар е по-лирична и визира настоящи житейски проблеми.

През 2011 година триумфът на дебютните им албуми Thank Me Later на Дрейк и Section.80 на Ламар дава съображение да се счита, че те ще бъдат новите суперзвезди на хип-хоп сцената. 

Отношенията им стартират да буксуват, откакто американецът взе участие в песента Control на Биг Шон през 2013 година В нея той се дефинира като " кралят на Ню Йорк " и насочва самопризнание към  свои сътрудници, в това число и към Дрейк: " Изпитвам обич към всички вас, само че се пробвам да ви убия ".

Приятелското съревнование се трансформира в открити нападки, което беше " неизбежно ", е мнението на Андре Джи, създател на сп. " Ролинг стоун ", представен от Агенция Франс Прес. " Хората, които не схващат враждата им, в последните 15-20 години не са се стремили към това да бъдат одобрявани като най-хубавия рапър в историята ", отбелязва той.

След като Ламар възпламени искрата през март, канадският рапър реши да отговори в средата на април, следвайки максимата, че отмъщението е ядене, което се сервира студено.

Дрейк нападна с Push Ups - осъществяване, в което се занимава с растежа на Ламар, номера на обувките му и бизнес делата му. Малко по-късно излезе и песента Taylor Made Freestyle, в която канадецът се подиграва на американския рапър, че се опасява да издаде музика едновременно с Тейлър Суифт, напомня английският в. " Гардиън ".

И канонадата от словесни изстрели стартира, ария след ария - Ламар реагира с Euphoria и 6:16 in LA, в която Дрейк е наименуван " ужасяващ човек ". 

Drake hints at ending his beef with Kendrick Lamar, sharing an IG story featuring a lone samurai facing an army, captioned “Good times, Summer vibes up next. ” No response from Kendrick yet. Is this the end of their rivalry? …
— Emeverse (@EmeverseBrand)
Още същата вечер канадецът отвърна с Family Matters, обвинявайки сътрудника си от хип-хоm сцената в домашно принуждение над половинката му и в невярност. 

Половин час по-късно се появи и Meet the Grahams, като Кендрик Ламар твърди, че Дрейк е полов див звяр и загатва за злоупотреби. Последва и втори американски залп, който пристигна след по-малко от 24 часа - почитателите харесаха Not Like Us, съдържаща още обвинявания към Дрейк, който съгласно Ламар предпочитал секс с малолетни. Канадецът е наименуван и " колонизатор " за това, че експлоатира чернокожи създатели. 

Преди дни Дрейк издаде сингъла The Heart Part 6, в който отхвърля да е бил с малолетни девойки и загатва, че е подал подправена информация за своя загадка щерка, която обаче Ламар е употребявал. Дрейк има наследник. 

Песните, в който рапърите си насочат обвинявания, се оказват измежду най-стриймваните в последните дни, а видеото към Not Like Us има над 23 милиона гледания в " ЮТуб ". 

Враждата сред Дрейк и Ламар се следи и от сътрудниците им. Рапърът Айс Кюб, който беше в центъра на редица разногласия през 90-те години на предишния век, съобщи пред Etalk CTV, че " постоянно би трябвало да се внимава една препирня да не се трансформира в ликвидиране " . Той вижда проблем с огромната известност на синглите, посредством които Дрейк и Ламар си разменят обиди и обвинявания. " В предишното се правеха записи…, само че оставаха... в хип-хоп общността. Сега са по целия свят, цялото общество знае какво се случва, а някои хора  не могат да понесат сходно оскърбление " , сподели Айс Кюб, представен от Би Би Си.

Спорове сред рапърите Тупак Шакур и Ноториъс Би Ай Джи докара до гибелта на двамата в средата на 90-те години на предишния век. Преди дни пък охранител бе прострелян пред имението на Дрейк в Торонто. Засега полицията не счита, че случаят е обвързван с враждата сред рапърите. Дали обаче тя може да предизвика до същинско принуждение?

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР