Утре за цялата страна е обявен "жълт" код заради силен

...
Утре за цялата страна е обявен "жълт" код заради силен
Коментари Харесай

Цяла България с жълт код, рядък феномен завладява част от страната

Утре за цялата страна е разгласен "жълт " код поради мощен вятър, оповестяват метеоролозите. Поривите му тук-там ще доближат до 90 км/ч. През нощта ще бъде облачно, с превалявания най-вече от сняг. Вятърът от северозапад ще се усили. Утре преваляванията ще стопират, а по здрач и облачността ще стартира да се раздира и понижава. Ще остане прохладно с сдържан и мощен северозападен вятър. Минималните температури - сред минус 3 и 2, оптималните - най-вече сред 0 и 5 градуса.
В петък ще доминира слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се ориентира от югозапад. Дневните температури ще се покачат, само че утринните в доста региони ще са негативни - сред минус 7 и минус 2.

В събота в Източна България вятърът ще се задържи от юг и ще остане топло за януари. В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира захлаждане. Облачността ще се усили, ще завали, дъжд и сняг. В неделя и понеделник ще е без основни превалявания. Ще остане най-вече облачно и относително студено.

Леден дъжд може да се изсипе над Дунавската низина през идващите 72 часа, предизвестиха от Meteo Balkans. В идващите часове във височина ще продължава преносът на по-топла въздушна маса. Температурите ще се покачат, само че над Дунавската низина в ниските пластове ще останат под нулата. Започналите превалявания от северозапад ще обзет последователно Дунавската низина. Леденият дъжд не е харектерно събитие за България. Това е корав дъжд, падащ при негативни температури на въздуха - от 0 до -10. Обикновено е под формата на дребни сфери с диаметър 1-3 мм от компактен транспарантен лед.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР