Утре, вторник, в Никопол е погребението на 85-годишната Пенка Д.,

...
Утре, вторник, в Никопол е погребението на 85-годишната Пенка Д.,
Коментари Харесай

Автобус прегази и уби 85-годишна социалистка на събора на Бузлуджа

Утре, вторник, в Никопол е погребението на 85-годишната Пенка Д., която бе ударена от рейс "Сетра " на път за обичайния събор на Българска социалистическа партия на връх Бузлуджа в събота. Жената умря няколко часа по-късно в габровската болница. За случая оповестиха през днешния ден от полицията в Стара Загора.
Сигнал за прегазена от рейс жена на третокласния път сред върховете Шипка и Бузлуджа бил подаден към 10,40 часа в деня на събора - 28 юли. Ранената жена била откарана незабавно в болничното заведение в Габрово със 7 счупени ребра и фрактури на два от шийните прешлени - контузии, които се оказали съдбовни за старата социалистка. Съобщението за гибелта й пристигнало в 17 часа. В родния си Никопол дамата била известна като дългогодишна учетелка и читалищна деятелка.
За събора от Никопол тръгнали стотина души - с рейс, два микробуса и няколко леки коли. Тъкмо никополският рейс, с който пътувала и Пенка, блъснал дамата. Тя била пред него, когато возилото потеглило - евентуално хората са били спрели по пътя за къса отмора. 51-годишният шифьор не бил използвал алкохол, посочила инспекцията с дрегер намясто.
На същият път, където наложително минават рейсовете за събора от Северна България, към 15,50 часа в събота, след концерта на Горан Брегович, е регистриран и различен пътен случай, само че той се разминал единствено с материални вреди. При напредване на заден ход на рейс "Ивеко " от Монтана водачът изгубил надзор над него и блъснал два други рейса - "Мерцедес " и "Гюлерюз Троя ".
В деня преди събора, петък, рейс с младежи-активисти на социалистически партии от няколко балкански страни, които участваха на кръгла маса в Казанлък, катастрофира на път за връх Шипка. На един от завоите в местността "Момин гроб " в него странично се удари камион. И тогава всичко се размина единствено с материални вреди.
Над 500 рейса преброиха служителите на реда в деня на събора на връх Бузлуджа. По данни на уредниците, участниците са били към 60 хиляди души.Подобно всеобщо наличие на хора, измежду които множеството - възрастни, постоянно води до нещастни случаи. Няколко пъти в годините хора са умирали от инфаркт на върха, преди две години възрастен човек се загуби в гората и останките му бяха открити едвам след 12 месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР