Утре вечер от 19 и 30 часа в столичната зала

...
Утре вечер от 19 и 30 часа в столичната зала
Коментари Харесай

Нов дух и нов начин на работа в симфоничния оркестър на БНР

Утре вечер от 19 и 30 часа в столичната зала „ България “ е първият от общо 14 концерта в афиша за сезона на Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на руския маестро  Марк Кадин . За него музикалният редактор в националното радио Ирена Гъделева споделя, че е един от диригентите, с които симфоничният оркестър на радиото сякаш работи най-добре и с необикновен почит и с които има дългогодишна креативна връзка, като е изнасял запаметяващи се концерти. Според Гъделева новият основен диригент е извършил съвсем непостижимата задача да сформира новия сезон на радиооркестъра за броени седмици, като е съумял да го е направи многолик и изпълнен с забавни провокации.
Генералният шеф на БНР Александър Велев акцентира приноса на всички предходни диригенти за построяването на високото ниво на групировката и акцентира:

С привличането на Марк Кадин считам, че ние привлякохме един високоуважаван експерт и експерт, който да внесе един нов дух и нов метод на работа в симфоничния оркестър.

Велев означи като значителен обстоятелството, че за първи път в България симфоничен оркестър има основен диригент от чужбина, който ще живее и работи в България.

 Марк Кадин На днешната конференция маестро Кадин показа, че стремежът му е постоянно да прави изкуството си налично за необятен кръг аудитория:

Винаги се старая да приготвям стратегиите си и да върша сезоните си по този начин, че да може оптимален брой хора да ги посетят. Защото в последна сметка един симфоничен оркестър е общественост, която работи за публиката, а не някаква фракция, която работи единствено за себе си. Затова ви подсигурявам, че всеки солист, който ще пристигна при нас, ще е огромна фигура., даде обещание Кадин и даде образец с името на пианиста на международно равнище Алексей Володин, който ще взе участие в откриването на сезона.

Цялото изявление с новия основен диригент на Симфоничния оркестър на БНР Марк Кадин можете да чуете довечера по Програма „ Хоризонт “ в предаването „ Алегро виваче “, а цялостният запис на репортажа на Ирена Гъделева от конференцията – от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР