Утре транспортната комисия към местния парламент ще разгледа искането на

...
Утре транспортната комисия към местния парламент ще разгледа искането на
Коментари Харесай

Шарени таксита в Бургас!? Защо пък не

Утре транспортната комисия към локалния парламент ще прегледа настояването на общинския консултант Ангел Божидаров за потреблението на автобусните ленти и от таксиметровите водачи в Бургас. Според Божидаров, импортираната от него докладна бележка ще провокира развълнуван спор при постоянното съвещание на съветниците в края на месеца, съобщи ДАРИК.

„ Аз не желая нищо за себе си. Нямам обещана безвъзмездна карта за таксиметрови услуги. Разговарях с представители на сектора и те са на мнение, че това може да се случи – да се натовари малко дясната лента, която се употребява единствено от рейсовете на градския превоз “, разяснява Божидаров.

Общинският консултант не отхвърли опцията да изиска и отпадане на наложителния жълт цвят на таксиметровите коли. „ Така е в съвсем цяла Европа. Такситата са с друг цвят. Всеки си купува автомобил, подава си съответните документи, слага си табелата и си кара – дали автомобилът е жълт, зелен, червен, наследник, няма значение “, сподели Ангел Божидаров.

Той даде образец с Германия и Италия, където колите за публичен превоз са в разнородни цветове. „ Не съм надалеч от мисълта да внеса сходно предложение в Общински съвет – Бургас. Само тук сме като в Северна Корея. Не може в цяла Европа да има независимост, а тук… “, счита Божидаров.

Според него по този начин ще отпадне и сериозен разход за пребоядисване на новите коли, употребявани за таксиметрови транспорти. „ Има цели 12 такси, които би трябвало да бъдат платени, с цел да се прави таксиметрова активност у нас. Това е нещо неповторимо в нашата страна. Та те за космонавти не желаят толкоз. Нека оставим хората да работят “, разяснява той.Освен за придвижване на такситата в бус-лентите в края на месеца общинските съветници ще гласоподават и цените на таксиметровите услуги в Бургас. От сектора оферират следващо повишаване на услугата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР