11-годишният Дани се нуждае средства, за да продължи да живее.

...
11-годишният Дани се нуждае средства, за да продължи да живее.
Коментари Харесай

Зов за помощ: 11-годишният Дани се нуждае от средства, за да живее

11-годишният Дани се нуждае средства, с цел да продължи да живее.

Той още веднъж се бори с рака след 11 месеца в ремисия . През април 2022 година беше диагностициран със Willms tumor stage 4 blastemal predominant със метастази в белият дроб.

След химиотерапия за смаляване на тумора имаше интервенция за унищожаване на бъбрека. След нападателна 34-седмична химиотерапия и 8 сесии радиотерапия той влезе в ремисия до 26 април,когато след X-ray обикновен скан докторите видяха метастаза огромна 2 см.

Семейството на Дани схваща, че докторите имат лимитирани варианти за лекуване за рецидив в неговият случай, тъй като той към този момент е получил дозите за тази химиотерапия.

Радиотерапията също не е алтернатива . Назначено е лекуване с по-щадяща химиотерапия (irinotecan, vincristine),н о шанса да не повлияе на туморните кафези е висок, защото се съмняват, че след нападателната химиотерапия клетките на тумора може да са станали устойчиви на лекуване и шанса да оцелее е дребен.

Дани би трябвало да замин доста незабавно до края на седмицата, с цел да му се създадат още веднъж проучвания и да му се назначи уместно лекуване.

За лекуването ще трябват над 500 000 лева Майка му споделя, че сумата е непостижима за сама жена, която отглежда близнаци и споделя, че Дани е същинско ангелче.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР