Утре свикваме извънредно заседание на НС, за да се гласува

...
Утре свикваме извънредно заседание на НС, за да се гласува
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда извънредно предложението Тагарев да бъде военен министър

Утре привикваме изключително съвещание на Народно събрание, с цел да се гласоподава оставката на Стефан Янев. Тодор Тагарев ще бъде препоръчан за нов министър на защитата, съобщи министър председателят Кирил Петков, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Заседанието е планувано за 11.00 ч.

Оставката бе поискана от премиера Кирил Петков на съвещание на Министерски съвет, а планът за лични промени в състава на Министерски съвет постъпи в деловодството на Народното събрание още същия ден.

Повод за това бяха думите на Янев, че в Украйна се организира интервенция, а не война и последвалият му пост в обществената мрежа, разминаващ се с позицията на министър-председателя. Във въпросния пост Стефан Янев изрази мнение, че оставката му е въпрос на процедура и че той самичък няма да я подаде в тази обстановка.

Мнение по тематиката изрази и президентът и висш главнокомандващ Румен Радев, който дефинира оставката на министъра на защитата като риск на фона на военните дейности в Украйна.

Стефан Янев е министър на защитата от квотата на " Продължаваме промяната ". Той бе длъжностен министър-председател в двата служебни кабинета на президента. Това ще е първата оставка в държавното управление на Кирил Петков, откогато бе определено на 13 декември. Решението за оставката ще бъде взето след спор и гласоподаване в пленарна зала. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР