"Утре подавам оставка", каза генералния директор на БНТ Константин Каменаров

...
"Утре подавам оставка", каза генералния директор на БНТ Константин Каменаров
Коментари Харесай

Константин Каменаров подава оставка като шеф на БНТ

"Утре депозирам оставка ", сподели генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров пред "24 часа ", ден откакто стана ясно, че Софийският градски съд (СГС) е удостоверил присъдата му.
Каменаров бе наказан условно от първоинстанционния съд на 1 година и 3 месеца "лишаване от независимост " с 3-годишен изпитателен период за шофиране след приложимост на алкохол. Той би трябвало да заплати и 600 лв. санкция за това, че е седнал зад кормилото с 1,6 промила алкохол в кръвта.
По закон Каменаров не може да остане началник на Българска национална телевизия, откакто има влезнала в действие дефинитивна присъда.Генералният шеф на Българска национална телевизия не пожела повече да разяснява обстановката, само че с оставката си евентуално ще обезсмисли първата точка от дневния ред на съвещанието на Съвета за електронни медии в сряда, на което членовете би трябвало да решат по кое време ще прекратят пълномощията му.
Според източници от Българска национална телевизия обаче Каменаров ще подаде оставка и ще си тръгне незабавно. Тогава Съветът за електронни медии ще би трябвало бързо да избере краткотрайно изпълняващ длъжността на генералния шеф.
Сред имената, които към този момент били обсъждани, са Уляна Пръмова, която е началник на новините в Българска национална телевизия, изпълнителният шеф Симеон Касабов, както и членовете на управителния съвет в медията Валери Запрянов и Василена Матакева.
Новият началник има право да управлява медията най-вече 3 месеца, след което Съвет за електронни медии е задължен по закон да разгласи конкурс за високата позиция. Така новият общоприет шеф на Българска национална телевизия би трябвало да бъде определен през август - в същия месец, когато преди две години самият Каменаров встъпи в поста.
Въпреки че ще е за малко, избраникът би трябвало да дава отговор на същите условия, които се ползват към всеки общоприет шеф. Той би трябвало да има 5-годишен стаж в телевизия, да е с българско поданство, да има висше обучение и опит в следните области - електронни медии, електронни известия, публицистика, право или стопанска система. Също по този начин да има публичен престиж и професионално самопризнание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР