Утре по Черноморието облачността ще е значителна. Около и след

...
Утре по Черноморието облачността ще е значителна. Около и след
Коментари Харесай

Жълт код за вятър утре във Варна

Утре по Черноморието облачността ще е забележителна. Около и след обяд ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта в множеството места ще спрат. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

За област Варна е разгласен жълт код за прохладно време. Ще духа мощен вятър от запад-северозапад с пориви до 24 m/s.

През нощта ще бъде най-вече ясно, само че след среднощ от запад облачността ще стартира да се усилва. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, по Черноморието малко по-високи, в София – към минус 3°. На 22 декември в 5 ч. и 27 мин. настава астрономическата зима.

Утре през страната ще премине леден атмосферен фронт. Облачността ще е забележителна. Преди обяд в Западна България, а след обяд и в източните региони ще има превалявания от дъжд. Привечер, с понижението на температурите, в Предбалкана и по високите котловинни полета дъждът ще се примесва със сняг. В множеството региони преваляванията бързо ще спрат, а от северозапад облачността ще стартира да се раздира и да понижава. Преди обяд вятърът ще е от югозапад, след обяд ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан, в Северна България - мощен и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, в София - към 5°.

В планините ще доминира облачно време с превалявания от сняг. Ще духа мощен, по високите и открити елементи и плевел вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра - към минус 3°.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР