Утре може и за вас да дойдат - или за

...
Утре може и за вас да дойдат - или за
Коментари Харесай

Гешев: Ние сме последната преграда между българските граждани и беззаконието

Утре може и за вас да дойдат - или за съда.

Така Иван Гешев се обърна към репортерите през днешния ден на влизане в съвещания на Висшия правосъден съвет (ВСС). Заседанието на Пенума се чака с интерес, защото в него ще се разисква, най-общо кзано, по какъв начин може да се приключи мандатът на основния прокурр предварително.

Гешев на два пъти сподели че прокуратурата е последната бариера сред насътпващото безвластие и българските жители. На втория път употребява думите - последната защита за българските жители.

Въпреки това съгласно него институционална война с Министерство на вътрешните работи няма - тъй като това не е война, а нахлуване против прокуратурата. Защото, с цел да има война, трябват две страни.

На въпрос за новообразуваната инспекция против Асен Василев той сподели, че няма да разяснява Бойко Рашков, който в никакъв случай не казвал истината. И даже добави, че " научил че и в този момент сутринта е размахвал някакви листи " по малкия екран.

Гешев направи неприкрит намек - по кое време е приказвал Рашков през вчерашния ден - следобяд ли? Щом е следобяд - ясно...

Той повтори, че е поканил на спор Надежда Йорданова и Христо Иванов, а те погрешно го разбрали, че дебатът би трябвало да е за спецпрокуратурата. Напротив - бил податлив да дебатира обществено положението на цялата правда в страната.

И се надява, че дебатът въпреки всичко ще се случи.

Какво следва през днешния ден?

След като преди две седмици одобри такова решение, през днешния ден Пленумът би трябвало да разиска правила, по които да протича възможната процедура по " импийчмънт " на някой от тримата огромни. Такива не съществуват, въпреки че Законът за правосъдната власт е явен - тя би трябвало да е изцяло огледална и на процедурата по избора.

Точката е запокитена като забелжителния номер 16 в дневния ред.

Иначе казано, на Гешев надали ще му се постанова да се " пази " през днешния ден всъщност против обвиняванията, импортирани от министър Надежда Йорданова в 9 точки.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР