Утре има редовен брой на Държавен вестник, това значи, че

...
Утре има редовен брой на Държавен вестник, това значи, че
Коментари Харесай

Зарков: Законът за контрол на главния прокурор ще бъде в сила след 3 дни

Утре има постоянен брой на " Държавен вестник ", това значи, че след три дни ще бъде в действие законът. Това съобщи служебният министър на правораздаването Крум Зарков във връзка механизма за следствие на основния прокурор.

 

" Всичко върви по безусловно естествената процедура. Законопроектът беше признат с огромно болшинство, най-важните текстове от него бяха признати с 210 " за " от 210 присъстващи. Президентът го подписа за обявяване, на следващия ден ще бъде в " Държавен вестник " и ще влезе в действие ", акцентира Зарков.

 

Служебният правосъден министър означи, че във Висшия правосъден съвет (ВСС) се разискват доказателствени претенции. " Очевидно е, че по изговаряне всъщност през днешния ден тук не може да се стигне, защото занапред би трябвало да се изслушат лицата и да се съберат доказателствата ", посочи той и добави, че когато днешното съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет завърши, идващото ще бъде в понеделник.

 

Зарков увери, че е поел уговорката в качеството си на министър всичко да върви по ред, по правила и да се стигне до обективната истина.

 

" Имаше искане за прекъсване на процедурата, направено от господин Гешев, това желаеме беше отхвърлено от Висш съдебен съвет през днешния ден ", сподели служебният правосъден министър и уточни, че съгласно него вярно настояването е отхвърлено.

 

Зарков добави, че сезирането на Конституционния съд по противоконституционност на един закон не стопира неговото осъществяване.

 

" Негово право е да провежда отбраната си по този начин, както смята, даже има право да бъде представляван от юрист, от което той се възползва ", сподели още служебният министър на правораздаването.

 

" Мисля, че шиканирания на процеса от какъвто и да е темперамент, ще повлияят на скоростта на взимане на решения ", съобщи Зарков и добави, че днешната молба за отсрочване и прекъсване на производството е била несъстоятелна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР