Утре две от големите звезди на снукъра - Джъд Тръмп

...
Утре две от големите звезди на снукъра - Джъд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп срещу Робъртсън две години след "Мастърс" шедьовъра в Рига

Утре две от огромните звезди на снукъра - Джъд Тръмп и Нийл Робъртсън, ще се изправят един против различен за 27-ми път. В столичната зала " Универсиада " те ще зарадват българските си почитатели с шоу мач.

Двубоят ще бъде излъчен директно по спортния канал на bTV Media Group - RING от 20 ч.

Сблъсъците сред Тръмп и Робъртсън постоянно са били вълнуващи. Доказателство за това е салдото им - по 13 победи. Пълно тъждество. Всъщност Робъртсън е " с едни гърди напред ", защото в тези 26 срещи има извоювани 109 фрейма, а Тръмп... 108.

Последните им две срещи са от преди близо години, само че ще се помнят дълго. През януари 2016 година Тръмп и Робъртсън сътвориха същинска " Мастърс " класика в четвъртфиналната фаза на шампионата в Лондон. Те зарадваха феновете в препълнената зала " Александра Палас " с изключителна ефикасност, като оставиха в статистиката 6 сенчъри брейка - връх за конкуренцията в сегашния ѝ формат, както и две серии над 50 точки.

Робъртсън усъвършенства и най-силната серия в конкуренцията - 137-те точки на Марк Алън. В четвъртата част австралиецът реализира брейк от 139. Малко по-късно промяна на върхово достижение направи и Тръмп - 140 точки в деветата партия.



В последна сметка представителят на домакините - Тръмп, надви с 6:5. и за повторно в спортната си кариера стигна до полуфинал в най-престижния снукър шампионат отвън ранкинг системата.

Пет месеца по-късно Робъртсън взе реванш, побеждавайки английския си съперник в четвъртфинал от " Мастърса " в Рига, Латвия.



Чакаме с неспокойствие следващия епизод от съперничеството сред двете звезди на снукъра. Той ще се играе във формат 6 от 11 фрейма, а рефери на дуела ще бъдат българките Десислава Божилова и Пролетина Величкова, които са неизменима част от международния снукър в последните пет години, като съдийстват на мачове от най-високо равнище.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР