Утре бутат рушащата се бивша казарма във Враца, където живеят

...
Утре бутат рушащата се бивша казарма във Враца, където живеят
Коментари Харесай

Решено: Утре бутат рушащата се бивша казарма във Враца, където живеят 12 семейства роми

Утре бутат рушащата се някогашна казарма във Враца, където живеят 12 фамилии роми, заяви регионалният шеф Иван Сълов на ексклузивен брифинг.
По негова заповед в 10 часа постройката на ул. "Георги Апостолов " ще бъде разрушена, защото е рискова за преминаващите и за самонастанилите се в нея ромски фамилии. Тя е държавна благосъстоятелност, като по предписание на кметът на Враца Калин Каменов е трябвало да се отремонтира или да се отстрани. Междувременно е направено наставление от проектант, че постройката е рискова - има разрушени стени, няма покрив и при вероятно земетресение или друго естествено злополучие, тя ще се срути.
В нея са се самонастанили общо 63-ма души - 12 ромски семейства. 31 от тях са деца на възраст сред 0 и 18 година, които постоянно посещават учебно заведение. Част от фамилиите нямат адресни регистрации на територията на община Враца и могат да се върнат по родните си места, само че не желаят да изоставен. Специалисти и посредници към този момент са разговаряли с тях, досиетата са прегледани и се търсят разновидности къде да бъдат настанени. Някои от тях имат неплатени битови сметки сред 5 и 10 хил.лв., само че все пак се търси вид да им се обезпечат безвредни жилища.
След извършени диалози сред кмета на Враца Калин Каменов и регионалния шеф Иван Сълов е било решено общината да даде 4 жилища на фамилиите. От ж.п. секция-Враца също ще обезпечат 4 жилища – две в гара Бов и две в гара Орешец. Ромските фамилии обаче са отказали да огледат жилищата и да се настанят с тях.
"Ако на следващия ден фамилиите непринудено не изоставен някогашната казарма ще се наложи да бъдат изведени наложително ", сподели регионалният шеф Иван Сълов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР