Утре - 3 септември, последният работен ден преди трите почивни

...
Утре - 3 септември, последният работен ден преди трите почивни
Коментари Харесай

Спират камионите по магистралите Хемус, Тракия и по Е79 за празничните дни

Утре - 3 септември, последният работен ден преди трите почивни дни към Деня на Съединението, от 18 ч. до 21 ч. ще бъде лимитирано придвижването на камионите над 12 тона по Автомагистрала „ Тракия “ в сектора от София до Пловдив /п.в. „ Север “/, в посока Пловдив, както и по Автомагистрала „ Хемус “ от София до Боаза /кръговото кръстовище при 87-ми км/ в посока Варна. Спира се и тежкотоварният трафик по първокласния път I-1 /Е79/ Благоевград – Кресна в двете направления /от връзката с автомагистрала „ Струма “ при Благоевград до връзката с Автомагистрала „ Струма “ при Кресна/, оповестяват от Агенция "Пътна администрация ".

Съвместната заповед е на Агенция „ Пътна инфраструктура “, Групово дело „ Национална полиция “ и ИА „ Автомобилна администрация “. Целта е повишение на сигурността, увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата и ограничение на пътно-транспортни катастрофи с присъединяване на тежкотоварни транспортни средства.

Тежкотоварните транспортни средства ще бъдат спрени и на 6-ти септември /понеделник/ и 12-ти септември /неделя/, от 16 ч. до 20 ч. Ще бъде лимитирано прекосяването на колите над 12 т по Автомагистрала „ Тракия “ в сектора от Пловдив до София в посока столицата и по Автомагистрала „ Хемус “ от Боаза /кръговото кръстовище при 87-ми км/ до София, както и по път I-1 Благоевград – Кресна в двете направления.

Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).

Във връзка с упования натоварен трафик Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат рационално и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не употребяват спешните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване. Рисковото и прочувствено шофиране не подсигурява по-кратко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите.

На Автомагистрала „ Хемус “ не престават ремонтно-възстановителните работи на тръбата за София на тунел „ Ечемишка “. Трафикът се реализира в двете посоки в тръбата за Варна.

На Автомагистрала „ Марица “ продължава ремонтът на дилатационни фуги на мостовото оборудване над р. Йерусалимовска при 82-ри км на Автомагистрала „ Марица “ в платното за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. До 10 септември придвижването в сектора от 85-ти до 80-ти на Автомагистрала „ Марица “ в региона на гр. Любимец ще се реализира в двете посоки в платното за Хасково.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР