Устройства с дистанционно управление и черна кутия са открити при

...
Устройства с дистанционно управление и черна кутия са открити при
Коментари Харесай

Запечатаха бензиностанция в София

Устройства с дистанционно управление и черна кутия са открити при инспекция на бензиностанция в София, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Чрез такива устройства всекидневно се манипулират данните за продажби, подавани към Национална организация за приходите, като по този метод се заобикаля заплащането на Данък добавена стойност.

Проверяващите са открили и негативни стойности при отчитането на броячите на колонките, което значи, че продаденото гориво е в пъти по-малко от регистрираното през предния месец, което е на практика невероятно.

Обектът е запечатан от инспектори на столичната Национална агенция за приходите. Служители на Столична дирекция на вътрешните работи са иззели по надлежния ред откритите устройства, както и всички налични фирмени документи.

Акцията е осъществена по самодейност на Агенция „ Митници “, взаимно с териториална дирекция на Национална агенция за приходите София, Столична дирекция на вътрешните работи, Държавната организация за метрологичен и механически контрол и Български институт по метрология.

Действията се координират от Междуведомствения център в Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ за секване на незаконни практики, употребявани от търговците при разпространяването и търговията с течни горива (избягване заплащането на Данък добавена стойност и продажбата на гориво, което не дава отговор на одобрените стандарти).

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Работата продължава от чиновници на столичното Осмо районно управление (на МВР).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР