Устойчивото хранене, устойчивото готвене, устойчивата мода и въобще устойчивият начин

...
Устойчивото хранене, устойчивото готвене, устойчивата мода и въобще устойчивият начин
Коментари Харесай

Как да чистим у дома без да замърсяваме природата

Устойчивото хранене, устойчивото готвене, устойчивата мода и изобщо устойчивият метод на живот е доста повече от съвременно фразеология. Бързооборотните трендове във всяка сфера, в която сме намесени, започнаха да изчерпват естествените запаси на планетата и единственото разумно нещо е да се обърнем към по-устойчиви практики. Дрехи, които да носим дълго време и които са направени от природосъобразни материи, по-малко пластмаса във всекидневието, повече натурални артикули в грижа за нас и фамилията, както и за дома.

Поглеждали ли сте скоро в шкафа, в който държите препаратите за разчистване? Ще се изненадате какъв брой доста флакони и бутилки има там – за мебели, за баня, за кухня, особено за умивалници, особено за под... Всички те са цялостни с тежки химикали, които, като се изключи че дишаме, когато ги използваме, по-късно изхвърляме и те попадат във водата, която – в някаква степен, по-късно се връща в природата. Затворен цикъл, в който имаме дейна роля и който обаче можем да променим с някои елементарни, само че ефикасни дейности. Ето по какъв начин.

Почистването със сода не е отживялост

 д iStock/ Getty images/ Freepik

Всъщност да. Точно със сода са чистели едно време хората, измежду които и бабите ни, просто тъй като други препарати не е имало. Содата е малко забравена като стабилно и безвредно средство за унищожаване на замърсявания в банята и кухнята, само че е редно да я върнем на сцената и да ѝ дадем основната роля. Тя е евтина (докато производителите на почистващи препарати не се усетят да я пакетират и продават като „ нов “ продукт), работи безотказно и е изцяло безвредна.

Кухненска хартия

Кухненската хартия е супер, единствено че се прави от дървесина, а това е последното, което желаеме – да сечем повече и повече дървета, с цел да си угаждаме с неща като кухненска хартия. Вместо нея можем да употребяваме просто една забрадка, която да перем, сушим и употребяваме още веднъж и да спестим както някое и друго дърво, по този начин и пари, които действително отиват в кофата дружно с кухненската хартия. И, несъмнено, можете да си извършите и разтвор за разчистване – с оцет или лимонен сок. Това са супер ефикасни натурални средства за справяне със замърсяванията.

Торби за боклук

 e iStock/ Getty images/ Freepik

Ако още не сте почнали да събирате отпадъците разделно, време е да извършите стъпка в тази посока. Да, не е елементарно, изисква логистика и струпване на рутина в фамилията, тъй като най-лесно е да хвърляш всичко на едно място. Можете да започнете от по-далече, като събирате стъклените буркани и бутилки в обособени торби, и по този начин ще ви останат единствено пластмасата, хартията и битовият боклук. Докато свикнете да ги разделяте и тях, направете друга устойчива смяна – купувайте си биоразградими торби за отпадък, тъй че да спестите най-малко този боклук. А до момента в който сме на тематиката с торбите, да кажем и за пазарските. Ползвате текстилни, многократни торби, нали? Нали?

Устойчива прахосмукачка

Какво, какво? И прахосмукачките ли станаха устойчиви? Някои от тях – да. Bosch демонстрираха на света първата си. Тя е основана след изследване на настройките на потребителите и отчитането на техните желания към устойчивите артикули. Компанията към този момент има, в което е съумяла да създаде и създава в Германия дългогодишен мотор с оптимиран въздухопоток, което понижава сензитивно потреблението на сила. Bosch са мощно декларирани на пазара на прахосмукачки, а моторните им технологии подсигуряват извънредно висока продуктивност, както и устойчивост.

 d Bosch

Новият модел GL20S, с който можем да се обзаведем, е направен от 64% рециклирана пластмаса, с новаторски похлупак, мощен мотор с 10-годишна гаранция и изпускателна решетка, а цветовете са обичайни (черно, бяло, наситено червено), в композиция с матово покритие. Опаковката на уреда е, несъмнено, 100% рециклируема. Той е идеалният асистент на всеки пълководец за стабилно домашно разчистване и ще покаже, че почистването може да е елементарно и дейно, без да натоварва природата и здравето ни.

Разбира се, това не са единствените благоприятни условия да превърнете чистенето вкъщи в резистентен развой, само че е добър старт. А най-хубавото е, че можете да го извършите още в този момент. Няма потребност от предварителен интервал или изследвания – просто купувате един пакет сода и един оцет, приключвате с кухненската хартия, стартирате да разделяте отпадъците и, несъмнено, ползвате устойчивата прахосмукачка на Bosch. И това е! Вече може да се каже, че имате стабилно домакинство или най-малко част от него.

За останалата част – различен път.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР