Установиха седем неправоспособни водачи по време на специализирана полицейска операция

...
Установиха седем неправоспособни водачи по време на специализирана полицейска операция
Коментари Харесай

Хванаха 7 шофьори без книжка само за седмица

Установиха седем неправоспособни водачи по време на профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата в област Стара Загора, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Акцията за недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции или техни аналози, както и ръководство на моторни транспортни средства от неправоспособни водачи, е осъществена от 31 октомври до 6 ноември. Проверени са 2774 моторни транспортни средства и 5504 души. Съставени са 848 фиша и 160 акта за открити административни нарушавания.

По време на интервенцията са били глобени още шестима водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, като четирима от тях са карали с до 1,2 промила, а двама - с над 1,2 на 1000. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са открити да карат четирима водачи, а петима са отказали да бъдат тествани за приложимост на алкохол или наркотични субстанции.

По метода „ линеен надзор " за същия интервал са осъществени 160 инспекции, открити са 157 нарушавания.

За интервала от 7 юли до 26 октомври са открити 1709 души, управлявали транспортно средство след приложимост на опиати или техните аналози. Още 796 души са отказали да бъдат тествани. Това стана известно от отговор на парламентарен въпрос от народния представител Настимир Ананиев към вътрешния министър Иван Демерджиев. Проверени са 972 544 транспортни средства и 1 271 597 души, като са формирани 77 914 акта за административни нарушавания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР