Установено е, че това е заложено от природата. Причините за

...
Установено е, че това е заложено от природата. Причините за
Коментари Харесай

Вечната мистерия: Ето защо жените говорят повече от мъжете

Установено е, че това е заложено от природата. Причините за това, че дамите в действителност приказват доста повече от мъжете са чисто физиологически – друг градеж на мозъка, а също и разнообразни равнища на тестостерон в тялото. Доказа се, че дамата произнася към три пъти повече думи, в сравнение с мъжът – 20 000 против 7000 на ден. Говоренето при дамите е по-бързо, те получават наслаждение от своя глас, което се приближава доста до половото.

Според някои експерти точно разликата в градежа на основния мозък на мъжа и дамата е довело до по- огромна приказливост на нежния пол. Подчертава се, че дамите имат повече на брой нервни кафези, които дават отговор за речевите функционалности. Процеса на диалог при дамата е съпроводен с отделянето на специфични хормони, носещи изключителна възбуденост и наслаждение. Те се съпоставят по мощ с чувството при приложимост на наркотични субстанции, по тази причина те подтикват по-голяма разговорчивост при дамата.

Различията се виждат даже и в утробата на майката. Там огромно въздействие за оформянето на мозъка оказва тестостеронът. При момчетата дяловете на мозъка, които дават отговор за връзката и в частност речевата са с по-малки размери, в сравнение с същите при девойките. Това е и повода мъжете доста по-трудно мъжете да показват своите страсти, в сравнение с дамите.

Освен че понижава желанието за диалог, тестостеронът понижа и способността на мъжа да слуша. Повечето говорене обаче никога не значи, че дамите предават повече информация – 2/3 от женската тирада се изчерпва за изложение на страстите, останалата 1/3 е за формулиране на мислите. Жените прекарват с телефона 4 години и 9 месеца, а мъжете 3 години и 3 месеца.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР