Установено е, че новогодишните резолюции - или онези моменти, в

...
Установено е, че новогодишните резолюции - или онези моменти, в
Коментари Харесай

2019-та: Без Борисов, патриотите и с маски

Установено е, че новогодишните резолюции - или тези моменти, в които си обещаваш, че от Новата година ще промениш това, това, това и това, траят до към 12-ти януари. Тоест, задоволителни са близо две седмици, с цел да схванеш, че листата с отричане от остарели неприятни привички и придобиване на нови и положителни, е бил по-скоро пожелателен и израз на положителното ти коледно въодушевление. Но 12-ти януари още не е пристигнал и ще се опитаме, най-малко в политически проект, да очертаем тези новогодишни резолюции, които ни се ще да пробваме. Иначе е ясно, че няма да отслабнем.
1. Ще създадем програмен продукт, който да следи Борисов за неистини
Вече има толкоз години и струпване на изявления, че умерено може да се направи приложение, което да филтрира всяко изявление на премиера по отношение на негово предходно по-назад във времето и при неизбежната им цялостна диаметралност дисплеят да премигва и да оповестява за " подправена вест ". Политиката е роботизирано занятие, надалеч по-сложни механизми от дълго време са компютризирани, няколко второкурсника във ФМИ могат да напишат приложението " Boyko " и да го пуснат на пазара.
2. Няма да ни пука за патриотите
Кому е нужно да се наблюдават всички патриотични рокади, в които всеки става прероденият Левски за няколко месеца и една година по-късно изцепва нещо за майките на деца с увреждания или най-малко отново толкоз неуместно, до момента в който в паузите сред затишията и свадите мие крайници по крайбрежията на кубински плажове? Нека си обещаем - дали ще е Волен, Каракачанов, Симеонов, секретарките им, племенниците им, съпругите им или домашните им любимци отпред на избран родолюбив съюз, ние изобщо няма да се интересуваме от това. Ясно е: ще има трима-четирима такива хора, те ще имат по една-две малките екрани, ще съществува и един брой хора, които ще имат вяра, че това е освен това от електорален улов и ще си дават гласа за тях и това няма да се промени в никакъв случай.
3. Ще създадем комедиен сериал по конфликти от вида " Руската елха "
Страхотният " South Park " към този момент 20 години разрушава всички политически нелепости в Америка, а тук действителността е по-производителна на смехории даже от тамошната. В края на предходната година се стигна до абсурдистки пик - хора стачкуваха поради елха, караха се поради дърво, желаеха санкции, държавни намеси, обиждаха се на олигофрени, жълтопаветници, съветското посолство цитира фейсбук статуси, американското твърди, че най-вече ни пречела думата " нека " и изобщо този голям мехур би трябвало да бъде разпилян с добра комедия, вместо да се посреща непрестанно с изтънели нерви.
4. Ще вървим с маски
Няма по какъв начин - все по-близо сме до времената, в които из София ще има единствено два типа хора - едните ще наподобяват на Scorpion от Mortal Kombat, а другите на Sub-Zero, според от цвета на маската, която са си купили. Половете, обществените разлики, възрастта - всичко това ще изчезне и ще се замести от едни присвити и подозрителни очи, които разменят погледи над съвсем напълно скритото от токсичния въздух лице и водят към оня сюрреализъм, към който така и така от дълго време сме се отправили.
5. Ще желаяме закон за утринните блокове
Който да регламентира, че утринните блокове би трябвало да се изместят сред 2 и 30 и 4 часа сутринта, тъй като това са най-гледаемите часове и по този начин политическите изявления може да доближат таман до онази аудитория, която засягат - спящата.
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР