Установените 32 тона замразено агнешко месо от Северна Македония в

...
Установените 32 тона замразено агнешко месо от Северна Македония в
Коментари Харесай

Спряното агнешко месо се оказа с добри качества

Установените 32 тона замразено агнешко месо от Северна Македония в касапница край Кърджали, които бяха показани като българско произвеждане, нямат несъотвествия в индикаторите след микробиологичния разбор. Месото ще бъде пренасочено за преправка. Това излиза наяве от известие на Българската организация за сигурност на храните (БАХБ), която на 11 април сложи стоката под забрана до изясняване на случая след сигнал на Националната овцевъдна асоциация.  
На кланицата, която се е пробвала да заблуди своите контрагенти и крайни консуматори с произхода на месото, са формирани два акта и е връчена заповед заповед за прекъсване на действия, свързани с импорт и дистрибуция на месо от дребни преживни животни от трети страни. 
Храни от скотски генезис общо за 1406 кг са били неразрешени за продажба и ориентирани за заличаване по време на инспекциите по Великден, регистрира организацията. Стоките са били с изминал период на валидност, без етикети на български език или без съпътстващи документи. 
Агенцията по храните не показва какви са тези храни, само загатва, че измежду тях имало 60 броя яйца с изминал период на валидност и 200 л сурово мляко с неразбираем генезис. 
Инспекторите са спрели от продажби и 23,8 кг други храни от неживотински генезис, както и 23,38 л плодови сокове с изминал период на валидност.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР