Установени са и трансакции в личните сметки на шефовете от

...
Установени са и трансакции в личните сметки на шефовете от
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев пред депутати: Руски преводи в NEXO заобикаляли санкциите 

Установени са и преводи в персоналните сметки на шефовете от групировката
Включват водещи инспектори в следствието

Категорично са открити преводи към NEXO от съветска борса за криптовалути от дати след началото на войната в Украйна и заобикалящи наложените наказания. Установени са и 2 директни преводи от Махмут Айеш, обвинен за финансиране на терористична активност на групировката “Хамас ”. Установени са и преводи към персонални сметки на част от шефовете на NEXO. Това сподели през днешния ден основният прокурор Иван Гешев пред депутати от правна комисия, които два часа и половина му задаваха настоящи въпроси.

Гешев им изясни, че прокуратурата не проверява дали NEXO е финансирала политическите партии, тъй като в България, за разлика от Съединени американски щати, няма закон за лобизма. Той отхвърли и всевъзможни изказвания, че за акцията против криптобанката е определен специфичен миг. “Досъдебното произвеждане е формирано през септември, а реализацията е планувана към Коледа. У нас от 2 години има избори и непрестанно се връчват първи, втори и трети мандат ”, сподели основният прокурор. Той уточни, че за експертизи по следствието на NEXO ще бъде ангажирана водеща одиторска компания, то ще коства скъпо и може да се наложи от което и да е последващо държавно управление да се изиска целева финансова помощ от Висшия правосъден съвет.

Гешев изясни на депутати, че предлаганите планове за механизъм за следствие на основния прокурор и ръководителите на висшите съдилища опонират на Конституцията и решенията на Конституционния съд, което виждат ясно и първокурсниците адвокати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР