Установени са дисциплинарни нарушения на полицейските служители, които са обработвали

...
Установени са дисциплинарни нарушения на полицейските служители, които са обработвали
Коментари Харесай

Проверка на МВР установи сериозни нарушения на полицаите, обработвали катастрофата край Кадиево, при която загинаха две момчета

Установени са дисциплинарни нарушавания на полицейските чиновници, които са обработвали злополуката край село Кадиево, при която починаха две момчета - Тошко и Виктор. Това заяви бащата на едното момче Тодор Бараков, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  

Катастрофата стана на 11.11.2020 година Тогава служителите на реда не са подхванали нужните дейности за определяне на очевидци на ПТП. Освен това те не са иззели и приобщили всички записи от камерите на бензиностанцията в село Кадиево и са селектирали записи при изземването им.

Тодор Бараков е изпратил два сигнала до Министерство на вътрешните работи, в които моли за инспекция на дейностите на полицейските чиновници, свързани с ПТП-то. На 16 февруари той е получил  копие от отчета от инспекцията и сигналите ми са изпратени за отношение по подготвеност на дисциплинарно наказващия орган – Директора на ОД на МВР-Пловдив.

" Очаквам този път старши комисар Балев да предприеме съответни ограничения и да бъдат наложени санкции на отговорните полицейски чиновници, съгласно отчета на назначената от министъра на вътрешните работи инспекция, която е установила съществени нарушавания.

Полицейските чиновници, които са си разрешили да не положат старания да открият очевидците на ПТП-то и да селектират записи от камери, като единствено от тази, сочеща към мястото на удара на управлявания от Петър Маринашки автомобил в крайпътното дърво, няма свален запис, би трябвало да получат съществено наказване “, споделя бащата.

Според него не е обикновено той да диря очевидци на ПТП-то, да ги моли да дойдат в съда и да дават показания, той да обикаля по автогари, с цел да откри водача на междуградския рейс, който е вадил момчетата от колата, а служителите на реда да пишат в докладна, че нямало очевидци. " Няма очевидци, тъй като по този начин е по-лесно!!! Да " отметнеш “ служебно обвързване, без да ти пука, че две деца са починали! Да ощетиш следствието, като не изземеш записа от камерата, ориентирана към мястото на ПТП-то!

Апелирам към старши комисар Балев, да наложи строги санкции, тъй като при такива тежки закононарушения, довели до гибел на две деца, полицията би трябвало да поставя оптимални старания за събиране на доказателства, а не потърпевшите от закононарушения да се борим те да получават санкции за немарливостта си! Или за нещо друго……., тъй като, напомням, че полевият тест на Петър Маринашки за опиати беше негативен, когато му го взе служител на реда Тарашев от РУП –Стамболийски, а след това се оказа, че Маринашки е използвал марихуана, като това го откриха движимости лица-токсиколози, от ВМА-София.

Ако старши комисар Балев претендира да съблюдава законността в поверената му да ръководи институция, то този път би трябвало да работи уверено и безкомпромисно и да накаже отговорните полицейски чиновници. За да се прекъсне тази порочна процедура и да не страдат други хора от немарливи следствия “, безапелационен е Тодор Бараков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР