Установени са 11 деца на 4- и 5-годишна възраст и

...
Установени са 11 деца на 4- и 5-годишна възраст и
Коментари Харесай

11 дечица от Детска градина в Стара Загора са със салмонела

Установени са 11 деца на 4- и 5-годишна възраст и помощник-готвач с потвърдена салмонелна зараза в Детска градина № 4 „ Бреза ” в Стара Загора, подхванати са всички ограничения за ограничение на инфекцията. Това оповестиха от РЗИ - Стара Загора.

9 от децата и помощник-готвачът в детското заведение са здрави заразоносители и са открити интензивно, посредством осъществени микробиологични проучвания за чревно носителство. След изолирането на първите деца е осъществена последна стерилизация на пространствата от засегнатата група и кухненски блок.

Взети са проби от външна среда и проби от храните, които са с отрицателни резултати. Поради открития позитивен резултат на помощник-готвач се подхващат проучвания на всички деца и на работещите в детската градина за чревно носителство, както и осъществяване на повторна последна стерилизация на всички пространства от детската градина.

С цел спиране на разпространяването на инфекцията, 23 април се афишира за неучебен ден за детската градина. От 24 април ще се одобряват деца единствено с негативни резултати за бактериално носителство. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР