Успяхме да направим сериозен пакет от мерки, обърнати изцяло към

...
Успяхме да направим сериозен пакет от мерки, обърнати изцяло към
Коментари Харесай

Ленко Петканин: Държавата трябва да подсигури увереност на младите, че имат бъдеще тук |

Успяхме да създадем сериозен пакет от ограничения, обърнати напълно към младежите в България, осъзнавайки, че демографският проблем е най-сериозният, който седи пред страната ни.

Това сподели претендентът за депутат, подложен под №102 в листата на 24-ти МИР от „ Българска социалистическа партия за България “ по време на откритото студио „ Думата е ваша “ на БСТВ. В предаването взеха присъединяване лидерът на листата Георги Свиленски, претенденти за народни представители от 24-ти МИР и жители.

„ Ние изготвихме една доста сериозна стратегия, която обгръща няколко от секторите в политиката на България. Първият, от икономическа позиция, е въвеждането на данъчно облекчение за младите фамилии. За всяко дете работещите родители ще получат 500 лв. данъчно облекчение върху своите приходи. След навършване на 18 годишна възраст това данъчно облекчение ще се трансферира върху подрастващия. Така до навършване на 26- годишна възраст той няма да заплаща налог върху приходите си “, изясни Петканин.

Кандидатът за депутат показа и останалите ограничения, които обгръщат над 1,9 милиона деца, над 750 000 фамилии и близо 330 000 младежи. Той добави, че са планувани ограничения за стимулиране на раждаемостта, посредством съответни суми за всяко дете. За младите работещи родители, които са се осигурявали 24 месеца за второ и трето дете това са по 6500 лв.. В пакета от ограничения, написан от специалистите в Българска социалистическа партия, е планувана еднократна помощ от 500 лева за раждане на първо дете, за второ – 1 000, за трето – 1 500, за всяко последващо по 200 лв..

Бившият водач на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия в София обърна внимание и на образованието. Той акцентира, че доста родители мъчно се оправят с всички разноски около първия образователен ден. Това е една от аргументите за всички деца от 1-ви до 4-ти клас в програмата да са заложени 250 лв. за всяка образователна година и безвъзмездни учебници за всички възпитаници от първи до дванадесети клас. Петканин сложи акцент върху образователното наличие и настоя за 1 учебник и единно образователно наличие за цялата страна.

„ Нашата задача е да създадем вероятност на младежите да останат в България. Може би, откакто най-сетне прекратим модела на ГЕРБ, който за 12 години ни е довел до положението, в което сме, плюс тези ограничения и битката с корупцията, с която би трябвало да се заеме цялата страна, най-сетне ще имаме сигурност в смяната “, акцентира ръководителят на Българска социалистическа партия – регион „ Сердика “ и добави, че мощно се надява това да бъде тласък за другите младежи, които не са в България да се върнат тук.

„ Апелът ми към всички гласоподаватели, изключително към по-младите хора е: Дайте своя принос за смяната в страната. Само, посредством интензивно присъединяване в изборите можем да подсигуряваме бъдещето на България дружно. Автентичният глас е доста по-силен от всеки подтикван или платен избор. Наш дълг и наша задача е да останем в България и да я променим за положително “, прикани жителите и гласоподавателите Ленко Петканин.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР