Успешно завърши тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар -

...
Успешно завърши тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар -
Коментари Харесай

Завърши тактическото учение с бойни стрелби Ответен удар - 2020

Успешно приключи тактическото обучение с бойни стрелби „ Ответен удар - 2020” с главен състав и техника от 31-ви механизиран батальон на 2-ра механизирана бригада с пълководец подполковник Светослав Годинов, което се организира през миналата седмица, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

На образователен полигон „ Корен “ в тържествена конюнктура командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден военачалник Стоян Шопов, който беше офицер, провеждащ учението, разгласи края му и направи равносметка на постигнатите резултати. В обръщението си към участниците в учението той изрече своята признателност за положените старания и посочи високата им мотивация и централизация при осъществяване на поставените задания. Бригаден военачалник Шопов подчертава и на спазването на ограниченията за сигурност по време на тактическите дейности, както и на всички противоепидемични ограничения за недопускане разпространяването на COVID-19.

Действията на управлението на учението и участващите формирования бяха тествани от комисия от Сухопътните войски, ръководена от заместник- командира бригаден военачалник Валери Цолов. По време на учението военнослужещите извършиха задания по напредване и заемане на батальонен регион за защита, ръководство дейностите на формированията, обезвреждане на тактически въздушен десант, цялостна специфична обработка на техника и персонален състав, работили в инфектирана среда, здравна евакуация на ранени военнослужещи, както дейности в защита и нахлуване.



При осъществяването на взаимните задания със силите и средствата от състава на Военновъздушните сили се получи чудесно взаймодействие в тактическите дейности с искане за огнево поразяване на запасите на съперника чрез вертолети за огнева поддръжка и осъществяване на здравна евакуация на тежко ранен военнослужещ с вертолет „ Кугър “, както и цялостен синхрон в дейностите при потребление на авиационния запас за обмисляне на интервенция по блокиране и заличаване на стоварен тактически въздушен десант на съперника. За задачата механизиран взвод от 31-ви механизиран батальон беше превозен с десантен вертолет до избран регион за блокиране дейностите по напредване на тактическия въздушен десант на съперника, до идването на механизирана рота за неговото заличаване.



Изключително потребно за военнослужещите беше отработването на тактическите дейности при овакантяване на регион, инфектиран с химически субстанции, осъществяване на цялостна специфична обработка на техниката и персоналния състав, разузнаване и обработка на инфектирания регион взаимно със експерти по нуклеарна, химическа, биологическа отбрана и екология. Военнослужещите демонстрираха висок професионализъм по време на тактическите дейности за отразяване на контраатаката на противостоящите сили, прекосяване в нахлуване и преследването им с огневата мощност на механизираните формирования и танковете на придадената рота от Центъра за подготовка на експерти – гр. Сливен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР