Успешно стартира представянето на многообразието на българските туристически дестинации във

...
Успешно стартира представянето на многообразието на българските туристически дестинации във
Коментари Харесай

Успешен старт на първото по рода си роуд шоу на Министерството на туризма във Великобритания

Успешно започва представянето на многообразието на българските туристически дестинации във Англия . Роуд шоуто, което се провежда от Министерството на туризма в съдействие с Алианс Българско Черноморие и Aviareps, включва B2В срещи, в които вземат участие български хотелиери, туроператори и курорти с британски сътрудници . Маркетинговото пътешестване стартира в Нюкасъл, Англия. За първи път, от своето основаване, Министерството на туризма поддържа подобен тип събития във Англия.

В срещата се включи и проф. Мариела Модева , която поздрави участниците от името на министъра на туризма Зарица Динкова. Тя акцентира, че събитието дава опция на бизнеса да показа България като дестинация за целогодишен туризъм , която предлага прелестни благоприятни условия за СПА, здравен, културен, авантюристичен, кулинарен и винен туризъм. Акцент беше подложен и на летните, и зимни курорти , които притеглят максимален брой английски туристи.

Ясно бе очебийно, че Министерството на туризма заема водещо място на английския пазар. По данни на Национален статистически институт за интервала януари-август 2023 година броят на британските туристи, които са посетили България се е нараснал с 10% , по отношение на 2022 година
Над 40 участника участваха на старта на маркетинговото показване на страната ни в Нюкасъл. Българските представители на бизнеса ще проведат срещи и в Манчестър, Бирмингам и Лондон.

Роуд шоуто във Англия е значима стъпка освен за привличането на повече английски туристи, само че и за вложения. Това сочат анализите на специалистите от Министерството на туризма, след триумфа на самодейността в Полша, Германия и Израел. Моделът на директни презентации и B2B срещите покачват интереса към България и я утвърждават като дестинация за туризъм през цялата година .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР