Успешно приключи изложението ИНТЕРФУД & ДРИНК 2023, което се проведе

...
Успешно приключи изложението ИНТЕРФУД & ДРИНК 2023, което се проведе
Коментари Харесай

Българска космическа храна стана хит на изложение

Успешно завърши ревюто " ИНТЕРФУД & ДРИНК 2023 ", което се организира в Интер Експо Център - София. Във форума участваха над 300 компании - производители, дистрибутори и търговци. Три от тях, членове на Българския фермерски съюз, се отличиха със своята иновативност и креативност и си потеглиха с влиятелни награди и призове. 

Фирма " Антарта " слага ново начало за производството на истинска българска галактическа храна, която стана шлагер на ревюто и притегли вниманието на посетителите. До момента тя е единствената компания, която е лицензирана да създава галактически храни у нас. Нели Симеонова, изпълнителен шеф на „ Антарта “ АД, показа, че ползата на посетителите към възраждането на тази промишленост е огромен, отчитайки задачата на компанията да върне България на челните места в областта на галактическите нововъведения. „ Нашата работа е национална идея “, съобщи Нели Симеонова. 

На ревюто компанията презентира артикули, които съставляват лиофилизирани галактически храни, които се създават въз основата на истинската 50-годишна технология на Института по криобиология и хранителни технологии. Космическите храни са напълно съобразени с медицинските рекомендации за потребностите на астронавтите по време на задача, с физиологичните и психическите натоварвания, с физическите промени, които настъпват по време на полети и се разграничават от елементарните лиофилизирани храни, каквито се срещат на пазара под разнообразни форми. 

Ферма и мандра " Боровица " се презентира с млечни артикули. Тя се намира на 10 км от Белоградчик, обл. Видин. На пазара е от над четири години. Продуктите им се подготвят напълно със лично краве мляко от техни крави, порода Холщайн. Тодор Иванов, управител на стопанството, сподели, че резултатът от ревюто е позитивен и че мандрата е разпознаваема измежду клиентите. " Боровица " завоюва три златни медала - за фермерско краве сирене, за кашкавал с бъз и за айрян. " Празник за нас е да покажем в няколко дни какво сме създали през годината и хората да ни видят ", признава още Иванов. 

Пчеларската плантация " Странджа " е основана през 2009 год. от Ралица Кунева и Димитър Станчев. Те стопанисват 2200 кошера в 30 пчелина из Странджа планина. Базата се намира в село Индже челник, община Созопол. Тя е сертифицирана в биологично направление. На ревюто фермата печели златен  приз за нововъведения за манов мед с магарешко мляко. Той усъвършенства здравето на белите дробове и дихателни пътища, с помощта на неповторимото комбиниране на два естествени продукта, създадени в България: манов мед от дъб и магарешко мляко. Димитър и Ралица вземат участие за пръв път като изложители във форума и се заричат да не е финален. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР