Успехите за родното таекуондо започнаха с пълна сила и през

...
Успехите за родното таекуондо започнаха с пълна сила и през
Коментари Харесай

Българското таекуондо стартира годината с четири златни медала

Успехите за родното таекуондо започнаха с цялостна мощ и през тази календарна година. Състезателите ни завоюваха 4 златни медала на мощния шампионат за Европейската Купа на Президента, който се организира в Германия.

Шади Абуд стана първият eвропейски първенец за деца за България. На финала той се изправи против двама представители на домакините, където сподели отлична техника и предимство, донесли му златния орден. Поводи за наслада имахме и в друга категория на дисциплината пумсе. Там злато завоюваха Никол Христова и Бисер Христов при " Family Poomsae ". Още едно злато пристигна и от конкуренцията при двойките, където преди всичко се класираха Никол Христова и Константин Янев.

 Българското таекуондо в Топ 3 на Европа
Българското таекуондо в Топ 3 на Европа

Русия на първата позиция в подреждането

В самостоятелното съревнование Янев добави още един златен орден, а Никол Христова се класира на 6-о място.

Наред със златните медали при таекуондистите съществено самопризнание получи българският интернационален арбитър Илия Димитров. Той взе премия за най-хубаво показване. Това се случи на семинара в Истанбул. Петима съдии бяха отличени от 385 взели участие от целия свят и получиха серификати за най-хубаво показване. Останалите отличени арбитри са от Австрия, Холандия, Тунис и Испания. Всички български съдии, поставиха сполучливо семинара и бяха персонално поздравени от ръководителя на Съдийската комисия на WT- Europe - Шакир Шелбат.

 Министър Кралев бе почетен с почетен седми дан по таекуондо WTF
Министър Кралев бе почетен с почетен седми дан по таекуондо WTF

Той бе награден персонално от президента на Световната таекуондо централа

За Истанбул пък отпътуват българските представители на Европейското клубно състезание във всички възрастови групи. Близо 50 състезатели ще се включат в конкуренцията, която ще събере едни от най-хубавите играчи в европа. В българската група са включени най-хубавите играчи за 2017г. - международният първенец Александър Джорджев, бронзовият медалист Кристиян Златев, носителят на бронз от европейското Христо Богданов, Калоян Бинев, Никол Чорбанова и други.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР