Услугата ще е достъпна от 24 юни 2020 г., проверката

...
Услугата ще е достъпна от 24 юни 2020 г., проверката
Коментари Харесай

Правим справки за невръчени глоби през сайта на МВР

Услугата ще е налична от 24 юни 2020 година, инспекцията ще се прави по номер на удостоверение за ръководство и ЕГН
От 24 юни жителите ще могат да вършат информация посредством Портала за административни услуги на Министерство на вътрешните работи за невръчени им наказателни постановления (НП) и електронни фишове. До сегашния миг те имаха опция да вършат инспекция единствено за дължими санкции по Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП) по влезнали в действие фишове, електронни фишове и Национален парк.

Чрез услугата „ Проверка на отговорности по ФИШ/АУАН/НП с опция за заплащане “ ( https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index ), при въвеждане на номер на удостоверение за ръководство на МПС (СУМПС) и ЕГН/ЛНЧ, те ще могат да ревизират по интернет както за неплатени отговорности, по този начин и за съществуване на издадени, само че невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.

Както и до момента при съществуване на връчени и влезнали в действие наказателни документи, по които се дължи санкция, се извежда лист с неплатени отговорности и е обезпечена опция за възнаграждение на дължимите суми непосредствено през Портала за административни услуги на Министерство на вътрешните работи. Другите благоприятни условия за възнаграждение отговорностите са посредством терминално устройство в конструкция на Министерство на вътрешните работи, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и посредством КЕШ-терминали.

От 24 юни при съществуване на невръчени Национален парк и електронни фишове на екрана ще се пресъздава осведомително известие за това.

Важно е жителите да знаят, че с цел да стане дължима санкцията наложена с даден административно-наказателен документ, не отпада нуждата той първо да бъде връчен и влезнал в действие, според нормативно заложените периоди. Стъпките тук са две. Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно ръководство на Министерство на вътрешните работи или в звено „ Пътна полиция “, като след връчване може да бъде обезщетен незабавно посредством ПОС-терминал на място или Портала, както и останалите способи - по банков или посредством КЕШ-терминал. За връчване на наказателни постановления е належащо лидерът да посети ЛИЧНО звеното на „ Пътна полиция “ към регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи по непрекъснат адрес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР