Условията за ски в трите ни най-големи зимни курорта –

...
Условията за ски в трите ни най-големи зимни курорта –
Коментари Харесай

Идеално за ски! Курортите откриха зимния сезон

Условията за ски в трите ни най-големи зимни курорта – Боровец, Банско и Пампорово-Мечи Чал са идеални, а положителното време обезпечи на феновете на зимните спортове прелестни условия за упражняване на ски и сноуборд, обобщиха представители на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) от зимните ни центрове.

„ В Боровец изискванията са съвършени. От години не помним толкоз положително време още при разкриване на сезона. И Господ ни оказва помощ след двете сложни години “, съобщи Маргарит Цонев, член на УС на БХРА. Ски пистите са готови и записванията вървят в чудесни темпове. Завръщат се остарели клиенти, които през последните две години са чакали да осъществят планувани резервации и да създадат нови за ски или сноуборд почивка в Боровец. Основните туристи са българи, само че през този сезон чакаме да се завърнат в курорта и гостите от Англия и Ирландия, изясни Цонев. Оптимизмът на бизнеса от растежа на резервациите през този сезон обаче е охладен от високите цени на тока, които са се нараснали три пъти от началото на годината и е главно разходно перо при образуване цените на пакетите, изясни Цонев. Очакваме страната да ни компенсира поради скъпия ток, поради обстоятелството, че плануваните компенсации в размер на 110 лв. на мегаватчас бяха единствено за два месеца, добави той. Не може неналичието на повишаване за битовите консуматори да се компенсира от цените на свободния пазар за бизнеса, безапелационен бе той. Другият главен проблем остава липсата на фрагменти и растежът на заплатите поради дефицита на чиновници.

" Предстои ни забавен сезон ", означи и зам.-председателят на БХРА и ръководител на Сдружение „ Съюз на туристическия бизнес “- Банско Малин Бистрин . Най-важното е, че още при откриването на сезона има сняг и съвсем всички писти в Банско са към този момент отворени. Резервациите са на положителни равнища, като позитивно повлия и фактът, че Франция бе оповестена за алена зона и част от българите пренасочиха зимните си ваканции към родните курорти и в частност Банско. Ако мога да дефинира сезонът в резюме той ще се характеризира с неустановеност, липса на фрагменти и безценен ток, изясни Бистрин. Несигурността е подбудена от непрекъснато изменящата се конюнктура и ограничения, свързани с епидемията от КОВИД-19, което може да докара до отвод от резервации или до взрив на такива в последния миг. Липсата на фрагменти за бизнеса е измежду главните проблеми в бранша, а високата цена на електрическата енергия е съвсем съдбовна за зимните хотели, в които разноските за ток и отопление са извънредно високи, уточни Бистрин.

Изключително сме щастливи, че още при разкриване на сезона можем към този момент да се похвалим с натрупал сняг и се надяваме до 2-3 дни цялата ски зона Пампорово-Мечи Чал да е отворена, разяснява и Мариян Беляков – член на УС на БХРА и изпълнителен шеф на „ Пампорово “ АД. Резервациите вървят доста оптимистично, като се надяваме през този сезон да дойдат гладко и туристите от Англия и Ирландия, добави той. До 29 декември в курорта ще можете да си купите ски карти на промоция при цени на еднодневните карти от предходната година – 62 лв. за възрастен, 49 лв. за младежи и 37 лв. за деца. След тази дата в действие влизат постоянните цени за сезона, при които еднодневна карта за възрастен ще коства 75 лв., за юноша – 59 лв. и за дете – 45 лв..  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР