Усложнява се хуманитарната ситуация в Газа. Крадци в северната част

...
Усложнява се хуманитарната ситуация в Газа. Крадци в северната част
Коментари Харесай

Мародери и крадци вилнеят в Газа, обстановката в района става все по-критична

Усложнява се филантропичната обстановка в Газа. Крадци в северната част на анклава нахлуват в домовете на поданици, за които се знае, че са избягали на юг, и заграбват каквото могат, с цел да го продадат. Търговията се случва в регион, който е станал прочут като пазара на крадците в квартал Джабалия. 

 
Повечето хора избягаха на юг, домовете им бяха разрушени. Отидохме и установихме, че къщата ни е опожарена и разграбена. Всеки притежател на парцел, за който крадците и бандитите знаеха, че е на юг, разграбваха домовете му. 
Абу Ахмад Муса, гражданин на Джабалия

Северната част на Газа беше в центъра на израелската сухопътна атака и въздушни удари в първите седмици на спора, по време на които стотици хиляди бяха разселени. През последния месец израелските войски се изтеглиха от регионите в северната част на анклава и в някои елементи още веднъж се появиха бойци на Хамас. Жителите обаче споделят, че питателните ресурси са на изчерпване, а наличните артикули са прекомерно скъпи. 

 
Нямаме никакви артикули. Като търговец не мога да намеря нищо, а магазините са затворени. Имам към 80 или 90 чиновници, които нямат какво да вършат. Магазините са празни и целият пазар е затворен. Няма нито месо, нито брашно, нито свеж или сушен фасул и даже картофи. Всичко е прекомерно скъпо, в случай че ги намериш, цената е пет пъти по-висока от предходната. 
Абу Тамер Нуфал, локален гражданин и търговец: 

Войната в ръководената от Хамас Ивица Газа е изравнила със земята големи територии. Разселени са били над 85 % от популацията му, а една четвърт от жителите са изправени пред гладна гибел. Министерството на здравеопазването в анклава съобщи, че общият брой на починалите във войната е надхвърлил 28 000 души, а други десетки хиляди са били ранени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР