Ускоряване на изпълнението на проектите за жп коридори, пътища и

...
Ускоряване на изпълнението на проектите за жп коридори, пътища и
Коментари Харесай

Новият министър на транспорта: Ще изисквам засилен контрол на концесионните договори


Ускоряване на осъществяването на плановете за жп коридори, пътища и цифрови автомагистрали са едни от главните задания на новия длъжностен министър на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев. Това разгласи той при приемане на ръководството на министерството от Георги Тодоров.

Алексиев добави, че по плана на Плана за възобновяване и резистентност средствата за „ Транспортна съгласуваност “ възлизат на 1,8 милиарда лева По думите му за „ Цифрова съгласуваност “ се чакат вложения за близо 1 милиарда лева, от които 300 млн. лева е привлечено финансиране от страна на операторите.

„ В рамките на моя мандат ще изисквам засилен надзор на осъществяването на концесионните контракти, както и продължение на промените в бранша “, съобщи Христо Алексиев. Той изрази предпочитание за бъдещо съдействие с досегашния министър Георги Тодоров.

Кой е Христо Алексиев?

Христо Алексиев е икономист и специалист в транспортния бранш. Магистър по стопанска система от УНСС и бакалавър по политология от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ". Притежава редица квалификации и документи от " Импириъл Колидж Лондон ", Бизнес учебното заведение на Оксфордския университет и други интернационалните просветителни институции.

Между позициите, които Христо Алексиев е заемал, са специалист към кабинета на министъра на превоза, стопански специалист и съветник по плана за създаване на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив, член на Съвета на шефовете на Зона за публичен достъп в " Пристанище Бургас " ЕАД; член на Управляващия комитет на " Европейски предпочитан план 22 " в Брюксел, член на Управителния съвет на Международната организация Европейски товарен железопътен кулоар 7 в Будапеща, ръководител на Съвета на шефовете на " Пристанище Бургас " ЕАД и ръководител на Управителния съвет и заместител общоприет шеф на Националната компания " Железопътна инфраструктура ".

Бил е министър на превоза, осведомителните технологии и известията в служебното държавно управление на Огнян Герджиков. Като подобен приключва първата процедура за концесиониране на летище София заради обстоятелството, че тя е стопански неизгодна за страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР