Усетих днес силна политическа воля за постигане на споразумение за

...
Усетих днес силна политическа воля за постигане на споразумение за
Коментари Харесай

ЕС отчита силна политическа воля за споразумение по бъдещия бюджет

Усетих през днешния ден мощна политическа воля за реализиране на съглашение за идващия европейски бюджет. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в след видеоконференцията на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз.

Ще бъде мъчно и комплицирано, подготвен съм незабавно да стартира същинските договаряния с страните. Не подценяваме компликациите по някои въпроси, добави той. По неговите думи опцията за реализиране на договореност нараства. Като противоречив въпрос той дефинира изискванията за отпущането на бюджетните средства.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е съобщи, че има задоволително време за превъзмогване на различията. По нейните думи към момента гледните точки на обособените страни се разграничават доста, само че болшинството желае съглашение преди лятната почивка.

Европейският съвет е подготвен да заседава през юли в Брюксел за първи път от февруари насам

Фон дер Лайен разясни, че към този момент липсва единогласие за общия размер на бюджета, за методите за неговото систематизиране, за въвеждането на нови налози, за отстъпките по размера на националните вноски, за каузи на безвъзмездните средства и на заемите от фонда за икономическо възобновяване. Тя означи, че предлагането за увеличение на общия размер на бюджета до 1,85 трилиона евро до 2027 година предстои на утвърждение, с изключение на от Европейския съвет, и от Европейския парламент и националните парламенти.

Тя добави, че до края на преходния период след отдръпването на Англия от Европейски Съюз остава половин година. Фон дер Лайен даде обещание Европейски Съюз да постави всички вероятни старания за реализиране на съглашение за бъдещите връзки с Лондон.

Мишел заяви, че откакто са разискали приложението на споразуменията от Минск, участниците в днешния диалог са стигнали до заключението, че глобите на Европейски Съюз против Русия поради дейностите в Украйна следва да бъдат продължени, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР