Усещаме аромата на това ястие и в ушите ни зазвучава

...
Усещаме аромата на това ястие и в ушите ни зазвучава
Коментари Харесай

Паста Верде с миди

Усещаме аромата на това ядене и в ушите ни зазвучава сантиментална музика, която ни придвижва в Италия

Необходими Продукти

● миди - 700 г пресни или 500 г замразени
● вино - 75 мл бяло
● чесън - 2 скилидки
● дафинови листа - 1 бр.
● зехтин - 2 с.л.
● бекон - 40 г пушен, нарязан на тънки ленти
● праз - 2 стръка единствено бялата част
● мащерка - 1 ч.л. прясна
● талиатели - 250 г
● олио
● сол

Начин на подготвяне

Ако готвите с пресни миди, би трябвало доста добре да почистите черупките ѝ. Поставете ги в подобаващ съд, залейте ги с бялото вино, прибавете една скилидка пресован чесън и дафинов лист и пуснете на 5 минути на цялостна мощ, като готвенето става под капак. Извадете мидите от черупките и запазете соса. Може да сготвите мидите и на тиган.

В различен съд сложете зехтина и загрейте за 1 минута. Добавете бекона и пуснете за 2-3 минути на цялостна мощност. Прибавете мащерката, ситно нарязания праз и другата скилидка чесън и пуснете още веднъж за 2-3 минути. Добавете към тях малко от бульона от мидите.

Сложете пастата, олиото и малко сол във вряла вода, покрийте съда и гответе към 2-3 минути, до момента в който се свари ал денте. Отцедете, объркайте с мидите и соса, разбъркайте и поднесете незабавно.

Ястието може да се подготви на котлона вместо в микровълнова. Пожарна охрана предпочитание може да добавите и други морски блага.

Опитайте още Талиатели с гъби и сметана, Талиатели със сметана и манатарки, Талиателе с гъби, бекон и доматен сос, Талиатели с горгонзола и орехи, Талиатели с пилешко месо и броколи, Талиатели със сметанов сос.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР